Zelenović traži hitnu sednicu Skupštine o merama za stabilizaciju poljoprivrede

0
125
zemlja njiva
Foto: Pixabay

Šef poslaničke grupe “Moramo Zajedno” u Skupštini Srbije, Nebojša Zelenović, zatražio je hitnu sednicu Skupštine o merama za stabilizaciju poljoprivrede jer je u izuzetno teškoj situaciji.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Kako Zelenović navodi, grupa „Moramo zajedno“ poslala je predlog hitnih mera za oporavak poljoprivrede kabinetu premijerke u tehničkom mandatu i resornom ministru. On je rekao da bi se o paketu hitnih mera za pomoć poljoprivrednicima trebalo raspravljati u Skupštini Srbije u septebru.

Rekao je da država sve dugovanje prema poljoprivrednicima treba da isplati u narednih 60 dana. U predlogu mera su i subvencije od 200 evra po hektaru, da se država odrekne akciza za gorivo i da se nabavka đubriva regresira sa 200 evra.

Adama Sultan 1120x180

Poslanica Jelena Kalajdžić ocenjuje da ćemo ostati bez stoke i hrane ukoliko se ne preduzmu hitne mere. Ona je za primer navela probleme proizvođača mleka i naglasila da je neophodno da im se obezbede subvencije od 15 dinara, u svakom kvartalu.

Predstavnici “Moramo Zajedno” su ukazali da se u Srbiji navodnjava veoma malo poljoprivrednog zemljišta, a da problemi koje donosi klimatska promena neće prestati.

galenika psenica LG 1120x185px

Izvor: Beta

PROČITAJTE I...  Novi protest ratara i blokada saobraćaja do ispunjenja zahteva
Prethodni tekstPosledice SUŠE u Mačvi
Sledeći tekstUzgoj lucerke: Prednost dati domaćem semenu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime