Fotkaj plod i uvećaj rod – Povrće iz Đurđeva

0
1058
Agrosaveti---Adama---Kupus---Djurdjevo---Gordana-Gajsin---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-04

Porodica Gajišin iz Đurđeva, sela poznatog po proizvodnji bostana, zajedno sa porodicom Dujaković proizvodi povrće na oko 20 jutara. Tokom proizvodne sezone na njihovim parcelama dominiraju, naravno, lubenice, zatim dinje, paprika i kupus. Ortakluk ove dve porodice, tačnije njihov udružen rad, iz godine u godinu donosi zavidne rezultate.

Adama Sultan 1120x180

Predstavnica porodice Gajišin, Gordana, student završne godine kriminalistike, svaki slobodan trenutak provodi na njivama radeći sa svojim, kako ona kaže, ortakom, doprinoseći njihovoj poljoprivrednoj proizvodnji.

“Nije lako, svaka godina je priča za sebe. Iako studiram nešto sasvim drugo, u poljoprivredi sam se pronašla i iskustvo koje sam stekla tokom svih ovih godina ozbiljna je škola poljoprivrede.” – priča nam Gordana Gajišin.

Agrosaveti---Adama---Dinja---Djurdjevo---Gordana-Gajsin---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-05

Ovo zajedništvo dve porodice je dokaz da je udruživanje ključ uspeha. Udruživanje parcela, mehanizacije, sredstava, kao i mukotrpnog rada njihovu poljoprivrednu proizvodnju čini održivom.

“Mi drugačije ne bismo mogli opstati na tržištu. Na ovaj način, osim praktičnih stvari kada je sam rad u pitanju, naš osnovni benefit je to što zajedno možemo da proizvedemo daleko više, a samo na taj način možemo biti zanimljivi kupcima. Najavažnije je to što mi funkcionišemo kao jedna porodica.” – dodaje Gordana.

PROČITAJTE I...  Orezivanje i prskanje voćnjaka

SLATKI BOSTAN IZ ĐURĐEVA

Naši domaćini godinu započinju sa proizvodnjom slatkog bostana, a završavaju sa kupusom, te posla imaju tokom čitave godine.

Agrosaveti---Adama---Kupus---Djurdjevo---Gordana-Gajsin---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-02

Bostan je ove godine bio veoma dobar, te je Gordana sa zadovoljstvom fotografisala plodove svoga rada, tačnije pune prikolice slatkih lubenica. Onda je čula za konkurs kompanije AdamaFotkaj plod i uvećaj rod”.

“Rešila sam da pošaljem fotografije na kojima se vidi naš bostan, i dobila nagradu. Moram da kažem da se nisam nadala, ali mi je veoma drago što su im se moje fotografije svidele.” – kaže Gordana.

Inače, naša sagovornica voli da fotografiše kada je na njihovim parcelama neka akcija, kao što je to berba, što je i najslađi trenutak same poljoprivredne sezone, priznaje Gordana.

Agrosaveti---Adama---Bostan---Djurdjevo---Gordana-Gajsin---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-03

“Obično fotografišem nama za uspomenu, jer tada se vide rezultati našeg rada i truda. A lubenice su zaista bile inspirativne. Na žalost, u Đurđevu je sve manje proizvođača bostana, te će mi te fotografije zaista služiti za uspomenu na jednu rodnu godinu.” – kaže Gordana.

PROČITAJTE I...  Zaštita uljane repice protiv surlaša i sjajnika

Gordana je kao nagradu dobila vredne poklone iz palete kompanije Adama, koje će moći da upotrebi u svojoj proizvodnji, kako bi joj parcele bile bez korova, a plodovi još bolji i zdraviji.

Inače, naši domaćini vide perspektivu u povrtarskoj proizvodnji, ali samo tako udruženi. Iz tog razloga neće odustati, već će se još više truditi kako bi njihovi kupci uvek mogli da računaju na povrće vrhunskog kvaliteta.

Prethodni tekstUzgoj ovaca rase Banatska Cigaja u selu Omoljica
Sledeći tekstSilažni kombajn – priprema za prezimljavanje

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime