Nova linija New Holland T5 traktora

0
1193
Agrosaveti - New Holland T5 - 01

Širok opseg tipova transmisija i snaga motora osigurava da postoji model koji će odgovarati svim zahtevima. Visoka čvrstoća modela New Holland T5 povećava ukupnu masu mašine na 6500 kg. VisionViewTM kabina nudi odličnu vidljivost i komfor.

Šon Lenon (Sean Lennon), direktor proizvoda Tractor and Precision Crop Management: ,,Sa novim T5, upotpunili smo prazninu na policama i racionalizali proces. Fokus se odnosi na pružanju trenutnim farmerima dovoljnog izbora rešenja kako bi im se ispunili specifični zahtevi i stalni porast za svestranim, čvrstim i laganim univerzalnim uređajima. Nova T5 serija nudi kompletni paket po veoma konkurentnoj ceni.ʻʻ

Selekcija stepena prenosa prilagođena potrebama korisnika

T5 serija je dostupna sa širokom selekcijom stepena prenosa (brzina) kako bi se ispunile različite potrebe korisnika. Osnovna 12 x 12 Syncro ShuttleTM transmisija nudi tradicionalno, robusno rukovanje sa prednjom promenom stepena prenosa. 12 x 12 Hydraulic PowerShuttle model pruža ergonomsku promenu smera kretanja pritiskom tastera, bez puštanja volana. Split CommandTM transmisija je izbor za operacije koje zahtevaju precizno brzinsko prilagođavanje za svaku aplikaciju. Nova 24 x 24 Dual CommandTM transmisija je opremljena sa Hi-Lo powershift kvačilom pod punim opterećenjem. Garantuje odličnu efikasnost i precizno prilagođene performanse tokom radova.

Specijalne industrije, kao što su povrtari, će biti zadovoljni sa specifikacijama puzećih verzija u 20 x 20 Syncro Shuttle, 20 x 20 Hydraulic PowerShuttle i 40 x 40 Dual Command transmisijama. Spore brzine kretanja do čak 0,25 km/h će olakšati manuelnu sadnju. Maksimalna brzina od 40 km/h će ubrzati transport useva do farme. Kompletna gama T5 traktora je dostupna sa pogonom na jednoj ili dve osovine. Može da se opremi sa SuperSteerTM osovinom dostupnom na New Holland traktorima. Pruža maksimalni ugao zakretanja točkova od 76 stepeni.

PROČITAJTE I...  Case IH: Novi Quantum traktori pružaju bolje performanse

Velika svestranost zahvaljujući prednjem podiznom mehanizmu i frontalnim utovarivačem

T5 se fabrički oprema sa New Holland 500TL i 700TL frontalnim utovarivačima koji mogu da se kombinuju sa prednjim podiznim mehanizmom radi potpune univerzalnosti. Široki ram na modelu 700TL od 1100 mm poboljšava vidljivost za precizne operacije. Pruža veću praktičnost. Maksimalna podizna visina game New Holland utovarivača iznosi od 3,5 m na modelu 520TL, do impresivnih 3,7 m na 740TL. Maksimalna nosivost je od 2060 kg znači da ni jedan posao ne predstavlja nemoguć zadatak.

Fabrički-ugrađen, multi-funkcionalni prednji podizni mehanizam ima podiznu moć od 1670 kg. Kombinovan sa priključnim vratilom od 1000 o/min, dodatno unapređuje svestranost T5. Ovo će se veoma ceniti, na primer, kod korisnika koji rade sa senom ili senažom, tj. koji vrše operacije sa prednjim nošenim kosilicama ili koji žele brzo da zamene pozicije prednjeg/zadnjeg priključka radi bolje rasporede mase, prednjeg mehanizma i vratila.

Produktivnost i fleksibilnost zahvaljujući hidrauličnom sistemu i unapređenoj nosivosti

Hidraulične ponude su pripremljene za razne poljoprivrednike. Za standardne poljoprivredne aplikacije, pumpa protoka 48 l/min radi dobro u skladu sa zasebnom pomoćnom pumpom protoka 28 l/min. MegaFlowTM opcija nudi protok od 64 l/min od glavne pumpe i 36 l/min od pomoćne. Ovo osigurava snagu čak i u najzahtevnijim aplikacijama, uključujući rad sa utovarivačem, bez gubitka lakoće kontrole i odziva. Mušterije mogu da adaptiraju hidraulični paket u skladu sa njihovim potrebama. T5 nudi dva standardna daljinsko kontrolisana zadnja hidraulična izvoda i dva srednje pozicionirana, dok se ukupni broj hidrauličnih konekcija može povećati na 8 sa opcionim razvodnikom.

PROČITAJTE I...  John Deere – traktor za svakog domaćina

Impresivna podizna moć od 4400 kg zadnjeg hidraulika sa sekundarnim pomoćnim cilindrom dodatno povećava produktivnost. Tro-stepeno priključno vratilo opremljeno je sa ECO brzinama i onim zavisnim od brzine kretanja više priključaka koji se koriste od jednom kako bi se značajno redukovala potrošnja goriva. Rezultat je veća produktivnost, svestranost i ekonomičnost.

Visoka produktivnost i efikasnost usled naprednih tehnologija korišćenih u motorima

Novi T5 nudi 3,4 litarski motor opremljen sa Common Rail sistemom. Kreiran je od strane kompanije FPT Industrial. Snažni i veoma tihi motor razvija od 75 do 110 ks i maksimalni obrtni moment od 457 Nm, garantujući odličnu produktivnost.

Motori postižu maksimalnu snagu na samo 1900 o/min, dok je dostupno i 2300 o/min, u najčešćem opsegu aplikacija. To rezultira odličnom produktivnošću u svim radovima. Uključuju rad sa priključnim vratilom i brzim drumskim transportom. Rezerva obrtnog momenta od 35% rezultira ekstremnom transparentnošću odziva T5. Osigurava najviše nivoe produktivnosti pod najzahtevnijim radnim uslovima. Menadžment obrtaja motora sa dvo-brzinskim podešavanjima obezbeđuje brži rad u polju, povećavajući time produktivnost
rukovaoca.

Najniža potrošnja goriva u klasi i niski operativni troškovi

Precizna tehnologija Common Rail ubrizgavanja goriva garantuje odlični odziv i najnižu potrošnju goriva u klasi. Sa odličnim odnosom snaga/masa od 31,6 kg/ks, T5 redukuje rizike sabijanja zemljišta i troši manje goriva.

PROČITAJTE I...  Žetva soje završena: Prinosi upola manji, cena visoka, a dobit?

Potrošnja goriva je dodatno unapređena karakteristikama kao što su ECO režim pri 40 km/h, uz dodatnu korist tiših operacija. Visoka gorivna efikasnost kombinovana sa većim rezervoarom goriva od 160 l znači da traktor provodi više vremena u polju, povećavajući time produktivnost. Osim ušteda povezanih sa niskom potrošnjom goriva, ekstremno dugi servisni intervali od 600 časova pružaju neverovatne uštede.

VisionViewTM kabina dizajnirana za potrebe rukovaoca

Prostrana kabina VisionView pruža izvanrednu opštu vidljivost. Dodatno je poboljšana ugradnjom novog brisača stakla koji se kreće 200 stepeni i retrovizori sa još većim vidnim uglovima. Otvor na krovu može da se pripremi za rad sa frontalnim utovarivačem kako bi se osigurala neometana vidljivost na podignutu konzolu.

Sve komande u kabini su ergonomski raspoređene. Mnoge komponente mogu da se adaptiraju kako bi se stvorila radna stanica prilagođena rukovaocu. Sklopovi uređaja-sistema (komandna tabla) se kreću zajedno sa potpuno rotirajućim stubom volana, osiguravajući jasan pogled.

Dostupno je više sedišta, koja nude različite nivoe komfora sve do luksuzne verzije sa vazdušnom suspenzijom i sedištem za instruktora u punoj veličini. Efikasni sistem klima uređaja može da podnese najtoplije i najhladnije dane. Radio lak za korišćenje integrisan u kabinu, sa AUX utičnicom za MP3 plejer je dostupan.

New Holland serija T5 (2017)

Agrosaveti---New-Holland-T5---02

Izvor: New Holland Agriculture

Prethodni tekstSejalica za kvalitet performansi
Sledeći tekstProizvodnja rasada povrća u Čelarevu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime