Savremena oprema za pčelarstvo

0
501

Za početak bavljena pčelarstvom neophodno je da se nabavi kvalitetna oprema i pribor, koji će omogućiti poboljšanje, očuvanje i širenje posla uz pomoć proizvoda vrhunskog kvaliteta. Važno je pratiti savremene tehnologije i inovacije u ovoj oblasti. Zahvaljujući stalnom usavršavanju i mašinama novije generacije, Srbija ne zaostaje za evropskim zemljama kada je reč o kvalitetu opreme za pčelare. Ide se u susret zahtevima kupaca i potrebama tržišta.

Agil 1120x180

Dobra oprema ključna za ozbiljno pčelarenje

Savremena oprema mnogo pomaže u poslu, skraćuje vreme vrcanja i doprinosi boljem kvalitetu meda. Naš sagovornik, Nenad, predstavlja porodičnu firmu osnovanu još davne 1998. godine kao samostalna zanatska radnja za proizvodnju pčelarskog pribora i opreme. Tokom višegodišnjeg rada i usavršavanja on dolazi  do zavidnog nivoa u proizvodnji korišćenjem savremenih tehnologija, modernizacijom opreme i alata i praćenjem evropskih i svetskih trendova. Sama činjenica da se koriste savremene i automatizovane mašine kao i stručna radna snaga, dovela je do povećanja obima proizvodnje, a time i povećanja kvaliteta proizvoda. Nenad ističe da je oprema od ključne važnosti za ozbiljno bavljenje pčelarstvom.

PROČITAJTE I...  Uzgoj PČELA i proizvodnja meda MLADOG poljoprivrednika

Mašina za izvlačenje vlage iz meda neophodna

Jedna moderna vrcaljka može za sat vremena da izvrca i do 50 kilograma meda. Trenutno je u proizvodnom programu oko 70 proizvoda iz palete raznog pčelarskog pribora, opreme i delova. Budući da je poljoprivreda fabrika pod nebom i da smena rodnih i nerodnih godina zavisi od vremenskih uslova, nije lako uvek računati na siguran prihog. Prošla godina je bila loša, ali pčelari se nadaju da će ove godine ipak nešto bolje proći.

BioPlug 728x90px

U procesu proizvodnje meda važno je imati mašinu za izvlačenje vlage iz meda, ona štedi vreme i doprinosi boljem kvalitetu proizvoda.

Većinu svoje proizvodnje naš sagovornik plasira u inostranstvu. Pored zemalja bivše Jugoslavije, osvojeno je tržište Evropske Unije, od Nemačke do Grčke, a van Evropske Unije, proizvodi su zastupljeni na tržištima Rusije, Afrike i Bliskog Istoka.

Orius 1120x1080

Sagovornik: Nenad Milošević- proizvođač oprema za pčelarstvo, iz Beograda

Prethodni tekstRobne rezerve kupuju 131.000 tona pšenice po 40 dinara – Ovo su uslovi
Sledeći tekstEpidemija nemarnosti

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime