Domišljati nemački mesar smislio je kako da poveća prodaju domaćih kobasica koje sam proizvodi, pa je nedavno otvorio prvi hotel u znaku kobasica.
Klaus Bebel, mesar iz bavarskog Georgensgminda svestan je toga da njegov hotel neće biti odredište vegetarijanaca niti vegana.
„Neslaganje je u osnovi mog poslovnog modela. Ili će gosti smatrati da je ovo mesto super, ili će odmahnuti rukom i kazati – nikad više“, kazao je uz smeh.
Bebelov hotel ima sedam soba, a u svakoj od njih zidovi su oblepljeni tapetama sa uzorkom sočnih kobasica.
I iznad kreveta u jednoj od njih vise mesni proizvodi. Svuda se nalaze i uputstva za izradu kobasica i mesnih proizvoda.
Po ulasku u hotel goste odmah pored recepcije očekuje pult s konzerviranim viršlama, gazdin proizvod.
Za pasionirane obožavatelje mesnih prerađevina rezervisana je soba broj 1. U njoj iznad kreveta vise plastične kese sa sirovim mesom i mašću. I ogradu stepeništa u hotelu krase Bebelovi najprodavaniji mesni proizvodi.
Gosti željni znanja mogu ga nadograditi u gazdinoj mesari gde mogu učestvavati u izradi bavarskih kobasica.
Ponosni Bavarac kaže da smatra da se njegov proizvod mora razlikovati od onih koji se prodaju u nemačkim supermarketima, te stoga gostima mora ponuditi više i bolje.
„Naše je načelo – umesto da samo kupite kobasice, učestvujte u njihovoj izradi“, kaže.
Hotel je smešten u blizini Bebelove mesare, a u renoviranje zgrade u kojoj se nekad nalazila lokalna gostionica, uložio je 800.000 dolara.
Izvor: Agronews, N1