Brnabić: Godišnje proizvodnja 5.000 traktora u Srbiji

0
1426

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je juče sa glavnom izvršnom direktorkom indijske kompanije za proizvodnju traktora i mašina za poljoprivredu ”Tafe“ Malikom Srinivasan, koja je istakla da cilj kompanije da se u narednih pet godina proizvodi 5.000 traktora godišnje u Srbiji.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Malika Srinivasan je, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, navela da bi se po ispunjavanju svih neophodnih uslova izašlo i na tržište Rusije, kao i da kompanija planira i višemilionske investicije u proizvodne pogone u Srbiji.

Direktorka kompanije ”Tafe“ upoznala je premijerku sa planovima i pripremama za proizvodnju unapređenih modela traktora sa Euro 3 motorom, ističući da je prvi takav model već predstavljen na prošlonedeljnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

ExelGrow Adama 1120x180

Ona je kazala da će kompanija prvenstveno biti fokusirana na proizvodnju mehanizacije namenjenu malim gazdinstvima, koja čine većinu naše proizvodnje. Istakla je da je zainteresovana za saradnju sa Vladom Srbije kako bi se ovakvim gazdinstvima olakšala kupovina mehanizacije.

Kreditna podrška za kupovinu traktora

Premijerka Brnabić rekla je da je Vlada Srbije već pripremila kreditnu podršku za poljoprivrednike za kupovinu traktora, a da je u planu i Garantni fond za proizvođače voća i povrća za nabavku mehanizacije.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Ana Brnabić je rekla da će Vlada Srbije pružiti svu neophodnu pomoć i podršku rukovodstvu kompanije, kako bi se što lakše realizovali planovi za naredni period.

PROČITAJTE I...  Pneumatici – Proračunati znači postići efikasnost

Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Kompanija ”Tafe“ je u aprilu ove godine za oko 66 miliona dinara kupila pravno lice, odnosno žig IMT, pogon u Jarkovcu kod Sečnja i tehnološke crteže.

Direktorka kompanije ”Tafe“ Malika Srinivasan, koja je na Forbsovoj listi 2017. godine zauzela 63. mesto među 100 najbogatijih ljudi u Indiji, do sada je više puta posetila Srbiju, navodi se u saopštenju.

Spyrale Adama 1120x1080

Izvor: Agronews, Danas

Prethodni tekstUzgoj koza u Šumadiji
Sledeći tekstFarma krava i proizvodnja mleka u Orahovu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime