JP „Vojvodinašume“ u akciji sadnje drveća sa UG “Za bolji Novi Kneževac“

0
710
Agrosaveti---JP-Vojvodinasume---ozelenjavanje---04

JP „Vojvodinašume“ doniralo je 429 sadnica, za 9 naseljenih mesta opštine Novi Kneževac u sklopu akcije ozelenjavanja. Akciju organizuje udruženje građana „Za bolji Novi Kneževac“. Vrednost donacije JP „Vojvodinašume“ je 254.971 din.

Adama Asorbital 1120x180

Realizaciji ovog projekta počela je danas u 10 časova raspodelom sadnica ispred objekta KUD-a „Tiszagyöngye“ Novi Kneževac, koju je predvodio direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai.

‚‚Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa Vama na ovom plemenitom zadatku. Što smo kao preduzeće u mogućnosti da pomognemo i učestvujemo u ovoj značajnoj akciji ozelenjavanja. Danas, sadnjom drveća ulepšavamo nekoliko urbanih lokacija na teritoriji opštine Novi Kneževac i to sa vrstama drveća koje odgovaraju takvom ambijentu i staništu. Vrste drveća opredeljene su od strane šumarskih stručnjaka, mojih kolega, iz JP „Vojvodinašume“. Radi se o dekorativnim i hortikulturnim vrstama koje su proizvedene u rasadnicima JP „Vojvodinašume“, specijalno „školovane“ (negovane) za urbano ili parkovsko okruženje. Mi danas zajedno za predstavnicima udruženja „Za bolji Novi Kneževac“ sadimo oko 430 komada sadnica. Tu su: koprivić, lipa, gorski javor, brest, smrča, bor, kleka, evodia, kerleuterija, tamariks, sirijska ruža i razne vrste tuja. Na najbolji mogući način ulepšavamo prostor i dajemo doprinos zdravijoj životnoj sredini.‚‚ – rekao je Kokai.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Agrosaveti---JP-Vojvodinasume---ozelenjavanje---02

JKP ‚‚VOJVODINAŠUME‚‚ – PRIMEROM POKAZUJEMO VAŽNOST UNAPREĐENJA ŽIVOTNE SREDINE

‚‚Kao čoveka koji vodi preduzeće koje gazduje najvećim delom šuma u APV-u, posebno me raduje inicijativa ove vrste, na koju smo se rado odazvali. Mi smo učesnici i partneri velikog broja ovakvih događaja. Nije mi teško da obećam da ćemo se, kao društveno odgovorno preduzeće, uvek odazvati i pomoći ovakve akcije. Zahvaljujem se predstavnicima Opštine na toplom dočeku, ali i svim građanima opštine, koji su danas došli da sade sa nama. Ovo nije tipična aktivnost šumara jer se ne radi o šumama, ali baš zbog toga, mi prvi svojim primerom moramo pokazati koliko je važno da čuvamo, ali i unapređujemo životnu sredinu.‚‚ – ističe Kokai.

PROČITAJTE I...  Šta je važno znati pre sadnje oraha

‚‚Uvek iskoristim priliku da pomenem i važnost i značaj šuma. Čuvanjem prirode i racionalnim aktivnostima u njoj, ostavljamo zdravije nasleđe našoj deci. Svesni smo činjenice da je Vojvodina poljoprivredna regija i da je pošumljenost jako mala. Baš ovo područje gde se danas nalazimo ima vrlo nizak stepen pošumljenosti (svega 1%). I to je tema koja je otvorena i koja je zadatak za sve nas. Preduzeće „Vojvodinašume“ vrlo odgovorno čuva i gazduje šumama u Vojvodini i svim resursima koji su nam povereni. Tražimo nove površine i novi prostor za šume, a to nije lak posao.‚‚ – pojašnjava Kokai.

1120x180px

Agrosaveti---JP-Vojvodinasume---ozelenjavanje---03

ZA ZDRAVIJI ŽIVOT OKO NAS

‚‚Mi danas radimo nešto drugačiji posao od klasičnog šumarskog (danas ozelenjavamo urbane sredine), ali ne propuštamo priliku da svojim primerom gradimo jedan vrednosni sistem i pokažemo solidarnost. Mediji su važan partner i ako smo danas poslali poruku koja je doprinela da bar jedan pojedinac bude ekološki svesniji, uradili smo još jednu dobru stvar osim sadnje. Jedino tako možemo da popravimo stanje životne sredine i doprinesemo zdravlju ljudi. Svedoci smo da je priroda neumoljiva i da moramo da menjamo naše navike.‚‚ – istakao je Kokai.

PROČITAJTE I...  Začinska paprika – crveno blago i brend Srbije

U saradnji sa udruženjem građana „Za bolji Novi Kneževac“, lokalnom samoupravom i stanovnicima opštine Novi Kneževac, uz stručni nadzor radnika JP „Vojvodinašume“, posađene su donirane sadnice na više lokacija u  Novom Kneževcu, Banatskom Aranđelovu, Srpskom Krsturu. Realizacija ovakvih projekata doprinosi stvaranju boljih uslova za zdraviji život svih nas.

Adama Soratel 1120x1080

Novi Kneževac, 10.12.2020.

Prethodni tekstVäderstad Carrier X sa funkcijom depoziranja tečnog stajnjaka
Sledeći tekstFormula prinosa kukuruza

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime