Seoski turizam u Braničevu: Etno selo „La Salaš“

0
301

Savremeni način zivota u gradu, koji podrazumeva brz tempo i sve manje vremena za porodicu, opredeljuje veliki broj ljudi da se okrenu prirodi i potraže mir u nekom od brojnih etno sela u Srbiji. Bogati sadržaji koji se nude turistima privlače kako mlade ljude, tako i porodice sa decom. Etno selo pod nazivom „La Salaš“, nalazi se u mestu Zabrega, udaljeno svega 20 kilometara od Požarevca. Vlasnici su na ideju da pokrenu biznis došli boraveći i radeći u Austriji, gde su videli da savremeni čovek svaki slobodan trenutak koristi kako bi vreme provodio u prirodi.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Etno selo je počelo sa radom 2017. godine, u njemu se pored restorana sa domaćom kuhinjom, i brojnim specijalitetima ovog kraja, nalazi i 5 bungalova sa po 5 ležajeva. Za najmlađe posetioce tu je i park za decu sa pratećim sadržajima. Cilj je bio da se turistuma pored zdravog vazduha ponudi i domaća, zdrava hrana koju nemaju prilike svakoga dana da probaju.

Seoski turizam, prilika za ostanak na selu

Srbija poseduje izuzetne potencijale i prirodne resurse za razvoj različitih oblika seoskog turizma. Seoski turizam treba da doprinese očuvanju nacionalne baštine i seoske sredine, ali i da pruži perspektivu lokalnom stanovništvu kako bi ostali na selu. Naš sagovornik kaže da pandemija nije mnogo ugrozila obim poslovanja, turista i dalje ima, ali u nešto manjem broju nego ranijih godina. Budući da dosta meštana braničevskog okruga živi i radi u zemljema zapadne Evrope, najveća posećenost se beleži tokom jula i avgusta meseca za vreme godišnjih odmora.

Adama Sultan 1120x180

Seoski turizam predstavlja značajan deo turističke ponude naše zemlje. Netaknuta priroda, pašnjaci, šume, čist vazduh, izvori reka, poseta manastira idealna su mesta za godišnji odmor za sve generacije. Jedan od primera je seoski turizam u selu Vrtovac. Autentični ambijent koji možete videti samo na selu, šetnje kroz prirodu i upoznavanje sa njom nezaboravni su doživljaj. Turisti mogu da uživaju i u raznim sportskim aktivnostima kao što su jahanje, planinarenje, branje šumskih plodova i lekovitog bilja. Porodica Milić planira da u narednom periodu obogati svoje sadržaje i proširi ponudu etno sela.

PROČITAJTE I...  Porez na prihod i za seoski turizam

Drugačiji način života, daleko od gradske vreve, kao i domaća hrana i sporiji tempo predstavljaju jedinstveni utisak kojim će svaki turista obogatiti doživljaj seoskog turizma, a svakodnevicu gradskog života obojiti nekim drugačijim tonovima.

Aneri Galenika 1120x185px

Sagovornik: Darko Đorđević , selo Zabrega

Prethodni tekstProizvodnju povrća zamenili cvećem
Sledeći tekstPrimena KOMPOSTA u proizvodnji JAGODA

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime