Najbolju srpsku šljivovicu prepekla ŽENA

0
108
rakija u casi
Foto: Pixabay

Najbolje srpske prepečenice od šljive proizvedene prošle godine ocenjivali su vodeći stručnjaci u Institutu za voćarstvo u Čačku, a pobedničku rakiju donela je Jovana Bojović iz Čačka.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Kažu da krv nije voda, a Jovana Bojović je unuka čuvenog proizvođača rakije Stanimira Minića iz Donje Trepče. Ona je za svoju prepečenicu dobila 19,03 od mogućih 20 bodova.

Već 11 godina organizuje se finalno takmičenje, gde se ocenjuje najbolji kvalitet šljivovica koje su prethodne godine, na regionalnim takmičenjima širom Srbije, odnele pobedu. Ove godine, za najbolju se nadmetalo više nego ikad, čak 79 uzoraka iz raznih mesta, od Apatina do Sočanice i Leskovca, od Bajine Bašte i Loznice do Knjaževca.

Adama Sultan 1120x180

”Po hemijskom sastavu, naša prepečena šljivovica je jedno od najboljih alkoholnih pića na planeti, bolja od viskija i drugih koji su na glasu. Žao mi je, samo, što nismo zaštitili ovu tehnologiju nekim vrhunskim patentom za destilaciju, onim što bismo mi nazvali srpskim kazanom”, navodi profesor dr Ninoslav Nikićević, vodeći srpski stručnjak za jaka pića, istraživač sa svetskim ugledom i predsednik čačanske komisije od prvog dana.

PROČITAJTE I...  Najbolji orači odmeriće snage u Srbobranu

Izvor: Politika

pylon galenika jan 023
Prethodni tekstOzbiljne štete od poplave pretpeli meštani svih 36 sela u Mionici
Sledeći tekstNavodnjavanje i primena italijanskog modela za veće prinose

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime