Poljoprivrednici traže od Nedimovića i slobodan izvoz suncokreta

0
315
suncokret
Foto: Pixabay

Inicijativa za spas poljoprivrednika Srbije najavljuje novi sastanak sa Nedimovićem kako bi tražili da se oslobodi izvoz suncokreta.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Vukašin Baćina, predsednik Inicijative za spas poljoprivrednika Srbije kaže za Tanjug da je odluka Vlade da se ukine zabrana izvoza kukuruza i pšenice velika pobeda Inicijative, ali da nisu zadovoljni, jer nije dozvoljen i izvoz suncokreta.

“Moraćemo u ponedeljak da odemo kod ministra Nedimovića da tražimo da se pusti i slobodan izvoz suncokreta, jer će početi za dvadesetak dana, pa će vlasnici uljara da otkupe suncokret po niskoj ceni i da zarade na našu štetu, jer samo oni mogu da izvoze ulje”, rekao je Baćina.

ExelGrow Adama 1120x180

Zarada na pšenici izgubljena na sličan način

Kako Baćina navodi, na sličan način su poljoprivrednici izgubili zaradu na pšenici i objašnjava da su mnogi predali ovogodišnji rod po ceni od 25 dinara, a da će otkupljivači sada tu istu pšenicu da prodaju Robnim rezervama po 40 dinara.

“Nije trebalo da se zabrani izvoz u vreme žetve, jer je cena pre žetve bila 50 dinara za kilogram, a kad su zabranili izvoz pala je na 30 dinara, tako da je vlada ozbiljno oštetila proizvođače”, smatra Baćina.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Izvor: Agronews / Tanjug

PROČITAJTE I...  Protest poljoprivrednika STIG-a: 170 traktora blokira saobraćaj
Prethodni tekstZnačaj primene totalnog herbicida na strništima
Sledeći tekstSačuvajte JABUKE od truleži: Efikasno rešenje za suzbijanje skladišnih bolesti

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime