Stanimo na put lažnom medu: Prijave moguće i preko Vibera

0
159
med
Foto: Pixabay

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) saopštio je da prijava neispravnog meda od sada može da se prosledi inspekciji i putem Vibera, preko Iva četbota republičkih inspekcija. U nastavku je detaljno uputstvo kako to da uradite.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Kako navodi SPOS, u poslednje vreme falsifikati meda se masovno reklamiraju na Internetu, a najviše je bilo zapaženo na sajtu „Kupujemprodajem“.

Zahvaljujući upornosti SPOS-a i slanjem velikog broja prijava, te angažovanju inspekcije i samog portala, ukinuto je reklamiranje meda na ovom sajtu, a kako SPOS navodi, stavljeno je van stroja najbogatija ponuda falsifikata meda.

Magnetic 1120x185px

Ipak, lažnog meda i dalje ima na sve strane. Zbog toga je omogućeno da se neispravan med prijavi i putem Vibera. Republičke inspekcije opremile su se Iva četbotom, veštačkom inteligencijom sa kojom možete razgovarati i podnositi prijave na Viberu u bilo koje doba dana ili noći.

Na Viberu treba da pronađete Ivu, tako što ćete kucati u pretragu Iva republičke inspekcije. Dalje samo pratite postupke kroz koje će da vas vodi Iva.

ExelGrow Adama 1120x180

Ukoliko se desi da vas Iva nešto ne razume, samo ponovite pitanje ili konstataciju drugim rečima. Ako se desi da vas i dalje ne razume, čim vam ponudi da popunite „formular“ odmah to prihvatite kliktanjem na reč formular. Iva će tada da vam postalja konkretna pitanja na koja ćete popunjavati odgovore. Sve je izuzetno lako, a bitno je da se opise lokacija radnje (ne morate da znate ni adresu), samo je bitno da se što detaljnije opiše lokacija gde se prodavnica nalazi, kao i da se napiše ime trgovine.

PROČITAJTE I...  Pčelarenje i proizvodnja meda u Bačkoj Palanci

Iva će tražiti i da priložite fotografije, ali to ne morate da uradite, ako niste slikali med na rafu ili samu prodavnicu.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Prijava će biti prosleđena inspekciji koju odaberete, navodi SPOS i savetuje da u prvog razgovoru sa Ivom napišete da želite da prijavu uputite veterinarskoj inspekciji.

Na kraju je potrebno da ostavite svoju email adresu, na koju će vam inspekcija poslati izveštaj.

Duplex pro galenika 1120x85px repa bez psenice

Podsećamo, pored Vibera, svako može da prijavi lažni med elektronskim putem, direktno na sajtu Koordinacionone komisije za inspekcijski nadzor.

Izvor: SPOS

Spyrale Adama 1120x1080
Prethodni tekstIshrana i zaštita SALATE u plastenicima za vreme intezivnog rasta
Sledeći tekstVinograd na tromeđi

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime