Vlada zamrzla cene brašna, ulja, šećera… Prekršiocima slede ozbiljne kazne

0
356
Agrosaveti - Brasno 01

Vlada Srbije je na sednici donela Uredbu o ograničavanju proizvođačkih cena i cena na veliko i malo za pet osnovnih životnih namirnica, u trajanju od 60 dana.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Ova odluka se odnosi na šećer kristal, brašno tip T-400, jestivo suncokretovo ulje, svinjsko meso – but i UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti, a njihove cene ne smeju da prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021. godine, kaže se u saopštenju Vlade.

Ograničenje cena se uvodi da bi se, kako se navodi u saopštenju, uklonile štetne posledice i sprečili poremećaji na tržištu. Odluka će se primenjivati 60 dana, a predviđeno je i da ne smeju da se isporučuju manje količine ovih proizvoda od onih koje su bile prosečne u poslednjih 12 meseci.

Adama Sultan 1120x180

Za kršenje navedenih odredaba, predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do dva miliona dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.

Prema rečima Tatjane Matić ministarke za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Vlada će u slučaju potrebe ovu meru produžiti i nakon isteka 60 dana. Ona je dodala da je cilj ove mere zaštita životnog standarda građana.

galenika pylon 1120x85

Izvor: N1, Vlada Srbije

PROČITAJTE I...  Farma krava Matijević iz Erdevika
Prethodni tekstSkuplja prasad i tovne svinje na više mesta, a prodaja slabija od očekivane
Sledeći tekstStočari traže povećanje otkupne cene mleka ili će blokirati Imlek

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime