Otvoren prvi distributivni centar domaćih organskih proizvoda u Srbiji

0
56
organsko povrce
Foto: Pixabay

U Čeneju, nadomak Novog Sada otvoren je prvi distributivni centar domaćih organskih proizvoda pod nazivom „Organski proizvodi na jednom mestu“.

Web baner Lamardor Vertigo 1120x180 V01

U ovom distributivnom centru ljudi će moći na jednom mestu da vide ponudu domaćih organiskih proizvoda. Trenutno je u ponudi na desetine proizvoda uzgajanih od strane 11 različitih gazdinstava.

Projekat se realizuje uz podršku Grada Novog Sada, po ugledu na najbolje prakse u Evropi, a kako bi se sveži, lokalni organski proizvodi mogli kupiti na jednom mestu.

Sultan 1120x180

„To je nešto što nema cenu, zajedno pokušavamo da ojačamo manje poljoprivredne proizvođače, da obratimo pažnju na veliki broj porodica, gazdinstava koja rade dobro i prave čitavu paletu proizvoda koji se prodaju u Novom Sadu, ali u drugim mestima u Vojvodini i Srrbiji“, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska distributivnog centra.

Prema njegovim rečima, čitava ideja distributivnog centra jeste fantastično osmišljena, ne postoji nigde drugde u Srbiji, a svi kupci mogu doći proizvođačima na prag, naručiti organsku hranu onlajn ili unajmiti kurirske službe za kupovinu u tom distributivnom centru.

LG 1120x185px

On je dodao da je Novi Sad u poslednjih 10 godina izdvojio 35 miliona dinara za podršku poljoprivrednicima koji se bave organskom proizvodnjom, a samo u 2021. izdvojeno 5,5 miliona dinara za tu namenu.

PROČITAJTE I...  Organska proizvodnja povrća u Pivnicama

Paleta proizvoda koji se ovde mogu pronaći veoma je široka, pošto uz sveže proizvode, radimo i na preradi. Naše gazdinstvo je u potpunosti pod organskim proizvodima. Organska proizvodnja je specifična, tako su i proizvođači veoma specifični. Nema sujete kod nas, preporučujemo druge kolege, radimo po preporuci“, navela je Nada Letić poljoprivrednica sa Čeneja.

Neoram 1120x1080

Izvor: B92

Prethodni tekstUhapšen falsifikator koji je 3 godine prodavao lažni med
Sledeći tekstPočeo Poljoprivredni sajam u Novom Sadu: Nastupaju izlagači iz 17 zemalja

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime