Fotkaj plod, uvećaj rod – Proizvodnja paprike u Ruskom Krsturu

0
643
Agrosaveti---Adama---Paprika--Ruski-Krstur---Boris-Medjesi---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-02

Ruski Krstur je prava vojvođanska prestonica kada je proizvodnja paprike u pitanju. Baš tamo smo upoznali mladog poljoprivrednika, Borisa Međešia. Iako ima samo 22 godine, on je čvrsto rešio da nastavi porodičnu tradiciju u proizvodnji paprike i to radi veoma uspešno.

“Papriku ajvarušu proizvodimo već dugi niz godina. Tačnije, ja sam četvrta generacija porodice Međeši koja se time bavi. Sada je imamo na oko 9 hektara. Ne bavim se time samo zbog porodične tradicije, već sam se u tome i sam pronašao, te to radim s ljubavlju.” – kaže Boris.

Chief-1120x180

Agrosaveti---Adama---Paprika--Ruski-Krstur---Boris-Medjesi---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-04

Proizvodnja paprike i ove godine u plusu

Rod je ove godine izuzetan, te je Boris to rado dokumentovao fotografijama. Čuo je za foto kokurs “Fotkaj plod, uvećaj rod” koji je organizovala kompanija Adama, i rešio da pošalje fotografije svog “crvenog zlata”.

“Za konkurs sam slučajno čuo, pa rešio da pošaljem. Fotografisao sam ovogodišnju ajvarušu, jer uprkos svim izazovima koji su pratili ovu sezonu, uspeli smo da proizvedemo kvalitetnu papriku.” – priča nam ovaj mladi poljoprivrednik.

Nicogan-1120x180

Agrosaveti---Adama---Paprika--Ruski-Krstur---Boris-Medjesi---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs

Inače, naš mladi domaćin se bavi i ratarstvom. Seje soju, kukuruz i pšenicu, te će nagradu iskoristiti na pravi način kako bi mu usevi bili čisti i rodni i dogodine.

PROČITAJTE I...  Zaštita šećerne repe od bolesti

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime