Fotkaj plod, uvećaj rod – Proizvodnja paprike u Ruskom Krsturu

0
182
Agrosaveti---Adama---Paprika--Ruski-Krstur---Boris-Medjesi---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-02

Ruski Krstur je prava vojvođanska prestonica kada je proizvodnja paprike u pitanju. Baš tamo smo upoznali mladog poljoprivrednika, Borisa Međešia. Iako ima samo 22 godine, on je čvrsto rešio da nastavi porodičnu tradiciju u proizvodnji paprike i to radi veoma uspešno.

Kalif-480-EC-1038x172

“Papriku ajvarušu proizvodimo već dugi niz godina. Tačnije, ja sam četvrta generacija porodice Međeši koja se time bavi. Sada je imamo na oko 9 hektara. Ne bavim se time samo zbog porodične tradicije, već sam se u tome i sam pronašao, te to radim s ljubavlju.” – kaže Boris.

Agrosaveti---Adama---Paprika--Ruski-Krstur---Boris-Medjesi---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-04

Proizvodnja paprike i ove godine u plusu

Rod je ove godine izuzetan, te je Boris to rado dokumentovao fotografijama. Čuo je za foto kokurs “Fotkaj plod, uvećaj rod” koji je organizovala kompanija Adama, i rešio da pošalje fotografije svog “crvenog zlata”.

Kalif-Mega-1038x172

“Za konkurs sam slučajno čuo, pa rešio da pošaljem. Fotografisao sam ovogodišnju ajvarušu, jer uprkos svim izazovima koji su pratili ovu sezonu, uspeli smo da proizvedemo kvalitetnu papriku.” – priča nam ovaj mladi poljoprivrednik.

PROČITAJTE I...  Zaštita uljane repice od bolesti i štetočina

Agrosaveti---Adama---Paprika--Ruski-Krstur---Boris-Medjesi---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs

Inače, naš mladi domaćin se bavi i ratarstvom. Seje soju, kukuruz i pšenicu, te će nagradu iskoristiti na pravi način kako bi mu usevi bili čisti i rodni i dogodine.

DK Banner 720x90

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime