Amazone Cataya – mehanička setvena kombinacija

0
738
Agrosaveti---Cataya---01

Cataya ima agregat koji se sastoji od sejalice i mašine za obradu izgleda kao da je izlivena od jednodelnog čelika. Odlikuje je uzan ali veliki rezervoar za seme. Osnovni kapacitet je 830 litara i sa ekstenzijama može da se poveća do 1270 litara. Karakteristično kao što je slučaj sa mehaničkim sejalicama, kapacitet značajno redukuje vreme punjenja i tako povećava produktivnost. Otvor rezervoara ima dimenzije 2,60 x 0,75 m i prikladan je za punjenje mašine sa kašikom prednjeg utovarivača ili sa mega vrećama.

Adama Asorbital 1120x180

Pored svog oblika, Cataya je odlikovana i sa funkcionalnim novitetima. Najvažniji od njih je Precis sistem doziranja, SmartCenter kontrola, električni pogon setvenog uređaja, TwinTeC dupli diskosni ulagači i ISOBUS kontrola mašine.

Komforni sistem doziranja

Dozirajući sistem Precis obezbeđuje visoku udobnost u radu i kratak period podešavanja. Precis sistem sadrži ventil sa mogućnošću podešavanja u tri pozicije, brzu konverziju sa normalnog na sitno seme i obrnuto. Integrisani izlazni kanali su takođe novi, minimalizirajući količinu semena koja preostaje u tanku i uveliko olakšava njegovo čišćenje. Postoje i centralno podesivi kalibracioni pokrivači, koji dozvoljavaju mašini da se brzo prebaci sa setvenog na kalibracijski režim.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Električni pogon setvenog uređaja

Električni pogon dozirajućeg uređaja ElectricDrive omogućava vrlo precizno, bestepeno doziranje raznog semena u opsegu od 0,4 do 550 kg/ha. Druge prednosti ovog pogona su jednostavna izmena standarda setve, mogućnost varijabilne setve bazirano na aplikacionim mapama kao i promene u doziranju na uglovima parcele.

PROČITAJTE I...  Plitka obrada zemljišta protiv crne trave

Pomoću električne kontrole stalnih tragova, 2 x 3 ili opcionalno 2 x 5 ulagača mogu da se koriste u sklopu standardne opreme. Isključivanjem polovine setvenih vratila i međuvratila, stalni tragovi takođe mogu da se kreiraju u asimetričnom redosledu. Dvostrani električni pogon dozvoljava levu i desnu stranu Cataya sejalice da se uključi/isključi slobodnom odlukom iz kabine traktora. U kombinaciji sa kontrolom sekcija, preklapanja na završetcima parcela i neobičnim mestima okretanja su značajno redukovana.

Adama Tomigan XL 1120x180

Kalibracija korišćenjem SmartCenter

Kalibracija se vrši na novom SmartCenter-u lociranom na levoj strani mašine. Kako bi se sprovela ova procedura, zahvaljujući električnom pogonu – pritisnite samo jedan taster. Dve specijalne kalibracione komore za sakupljanje semena mogu da se izvuku iz mašine centralno na levoj strani ispod SmartCenter-a. S time vam nije potrebna šetnja oko mašine tokom ovog procesa. Kalibraciona oprema je kompletirana stabilnom, sklopivom kantom i vagom sa osvetljenim digitalnim indikatorom. Oba ova predmeta se savršeno uklapaju u SmartCenter i ne zahtevaju mnogo prostora. Posle kalibracije ili provere dubine setve, rukovaoc može da opere ruke. 5 litarski rezervoar za vodu i odeljak za sapun su locirani na desnoj strani Cataya.

Kako bi se kontrolisala setvena kombinacija preko ISOBUS-a, Amatron 3, CCI ili Amapad terminal preporučeni od Amazone-a ili neki drugi terminal od nekog drugog proizvođača može da se odabere za korišćenje.

KWS banner 728x90

Agrosaveti---Cataya---01

Precizno depoziranje semena sa TwinTeC duplim diskosnim ulagačima

Novi TwinTeC dupli diskosni ulagači imaju međuredne razmake od 12,5 ili 15,0 cm na Cataya. Pritisak ulagača do maksimalnih 60 kg osigurava gladak rad i precizno održavanje konstantne dubine setve. Montiranjem ulagača na integrisani ram, njihov pritisak može da se izmenjuje centralno za sve ulagače. Bez obzira na njihov pritisak, dubina setve takođe može centralno da se podešava od 0 do 6 cm centralno sa leve strane. Potporni valjci održavaju željenu radnu dubinu. Amazone predlaže Control 50 valjke za teška zemljišta ili Control 65 valjke za rad na lakšim zemljištima ili sa manjim kapacitetom nosivosti. Dve alternative su moguće za poravnanje zemljišta posle setve: regularna drljača ili drljača montirana na svaki ulagač.

PROČITAJTE I...  Obrada terena pod nagibom

Za setvu među-useva i depoziranje pužnih peleta

Paralelno sa redovnom setvom, takođe je moguće sejati među-useve, pužne pelete sa Cataya. Specijalna oprema se koristi za ovo – GreenDrill 200 E setvena jedinica za među-useve zapremine rezervoara 200 litara, električno pogonjenim preko dozirajućeg valjka i ventilatora montiranog pozadi.

pylon galenika jan 023

Nove mašine za aktivnu obradu zemljišta

Mašine za obradu tla koje Amazone predlaže za kombinaciju sa Cataya su nove KE 3001 rotacione drljače i novi KG 3001 i KX 3001 rotacioni kultivatori. Novi koncept montiranja dozvoljava sejalici da se odvoji od kultivatora lako i bez alata, što joj omogućava samostalno korišćenje.

Još noviteta se odnosi na podešavanje nivelirajuće daske koje mogu da se podešavaju nezavisno od radne dubine na kultivatoru, jer je daska povezana sa valjkom kultivatora. Dubina nivelisanja spram radnih uslova se izvodi centralno na levoj strani mašine. Novi brisači tragova točkova traktora sa zamenjujućim vrhovima su prikladni za različite osobine zemljišta i perfektno nadopunjuju opremu mašine za obradu zemljišta.

3 delta panonka

Promena radne dubine se vrši prikladno i lako preko ekscentričnih klinova. Po zahtevu, KG i KX rotacioni kultivatori takođe mogu da se opreme sa komfornim hidrauličnim podešavanjem dubine. Na taj način možete menjati radnu dubinu tokom rada i adaptirati se različitim zemljišnim uslovima.

PROČITAJTE I...  Ratarstvo i stočarstvo - Neraskidiva veza

Proširena ponuda valjaka

Razni zemljišni valjci su u ponudi za sabijanje zemljišta. Pored PW 600 nazubljenog paker valjka, KW 580 prstenastih valjaka i Matrix KWM 600, Amazone takođe nudi TRW 500 i TRW 600 trapezoidna vratila valjaka, čineći ih prikladnim za sva zemljišta i uslove.

Adama Soratel 1120x1080

Univerzalni servisni alat

Još jedna karakteristika Cataya sejalice je univerzalni servisni centar. Ovaj ergonomski oblikovan alat može da se koristi za regulaciju sejalice, na primer setvene dubine, pritiska ulagača, ritam stalnih tragova, kao i drljače, i bočne panele priključka za obradu. Ovo veoma rasterećuje rukovaoca.

Izvor: Amazone

lg baner 1120x180px
Prethodni tekstMlekarstvo u Dražmirovcu
Sledeći tekstHeightSelect i AmaSelect sistem

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime