Zaštita strnih žita od širokolisnih korova sa preparatom Lancelot

0
759
Agrosaveti Corteva Lancelot strna zita 02

U modernoj poljoprivredi težimo povećanju prinosa i povećanju profitabilnosti proizvodnje svake godine. Ova dva cilja možemo postići jedino ukoliko adekvatne mere primenjujemo u optimalnom momentu i u optimalno vreme. Što se tiče suzbijanja širokolisnih korova u usevima strnih žita, u ponudi su herbicidi Mustang, Mustang Forte, Lancelot i Starag.

Što se tiče herbicida Lancelot, on je nešto novijeg datuma, noviji molekul. Umesto 24D on ima aminopiralid i time ima daleko bolje i poboljšano delovanje na višegodišnje korove, kao što su palamida i vijušac. Takođe, odlično deluje i na galijum, gorušicu, bulku i druge štirokolisne korove koji se javljaju u strnim žitima.

Agrosaveti Corteva Lancelot strna zita 01

Važi ograničenje za dva kolenceta što se tiče njegove primene.

Nenad Roknić, Corteva.

‚‚Prethodnih nekoliko godina smo koristili herbicid Lancelot. Prvi razlog je zato što jako dobro suzbija korove kao što su njivski vijušac, poligonumi, poponac. Korovi koji ukoliko ne budu suzbijeni, mogu da predstavljaju veliki problem u žetvi. Drugi razlog je što, mi kao imanje, bavimo se i semenskom proizvodnjom pšenice i ječma. Opet je Lancelot dobro rešenje za suzbijanje galiuma koji je karantinski korov što se tiče semenskih useva pšenice i ječma. Treći razlog zašto koristimo Lancelot u strnim žitima je taj što nam je svake godine predusev za šećernu repu upravo pšenica, a ne ograničava nam plodored. Iz svih ovih navedenih razloga, Lancelot je posta herbicid koji je kod nas svake godine uvršten kao herbicid za strna žita i koristićemo ga i narednih godina.‚‚ – Ističe svoje razloge za koričćenje Lancelot herbicida Slavko Đikandić ispred ZZ Kljajićevo.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

PROČITAJTE I...  Proverena zaštita kukuruza - Chief® + Nicogan® i pravi momenat za tretman
Prethodni tekstKako se izboriti sa plamenjačom vinove loze
Sledeći tekstZaštita pšenice od korova, bolesti i štetočina – prvi tretman, kompletna zaštita

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime