Zaštita BRESKVE I NEKTARINE u fenofazi intenzivnog porasta plodova

0
1237
breskva
Foto: Galenika-Fitofarmacija

Zasadi breskve i nektarine se uglavom nalaze u fenofazi intenzivnog porasta plodova. Česte padavine stvaraju povoljne uslove za razvoj prouzrokovača biljnih bolesti.

Zasadima breskve i nektarine i dalje preti opasnost od prouzrokovača šupljikavosti lista (Wilsonomyces carpophillus).

U narednom periodu očekuje se obavljanje proreda plodova, redovne pomotehničke mere koja se svake godine obavlja. Kako bi zasadi bili u dobrom zdravstvenom stanju tokom prorede plodova stručni tim kompanije Galenika-Fitofarmacija preporučuje primenu fungicida METOD 480 SC u koncentraciji 0,3%.

Mladi plodovi breskve i nektarine koji su u intenzivnom porastu su u promenljivim vremenskim uslovima podložni napadu Monilinia spp – prouzrokovača monilioza za čije suzbijanje se može upotrebiti AKORD u koncentraciji 0,075% koji efikasno suzbija i prouzrokovača pepelnice breskve. U narednom periodu se očekuje intenzivan let i polaganje jaja breskvinog smotavca (Grapholita molesta), pa je neophodno obaviti tretiranje, a može se primeniti insekticid HARPUN u koncentraciji 0,1%.

Za bolju čvstoću plodova koji su u intenzivnom porastu može se primeniti folijarno đubrivo FERTIGAL CaB Organo u koncentraciji 0,3%.

Aneri Galenika 1120x185px

Pre upotrebe preparata obavezno pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Galenika-Fitofarmacija

PROČITAJTE I...  Preventivnom zaštitom sprečite kovrdžavost lista breskve i nektarine
Prethodni tekstNapravite svoj KOMPOST: Najčešće greške i kako da ih popravite
Sledeći tekstŽitounija: Što pre reorganizovati robne rezerve!

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime