Nagrada za žene u poljoprivredi – otvorene su prijave

0
62
zene traktor
Foto: Pixabay

Sve više žena oblikuje budućnost poljoprivrede. Nagradom „Women in Ag“, čija će se dodela održati u sklopu EuroTier-a, želi se naglasiti njihova važnost u ovom sektoru.

Adama Maganic 1120x180

Međunarodni časopis „Women in Ag“ i Nemačko poljoprivredno društvo (DLG) zajednički će dodeliti priznanje za profesionalni rad žena u poljoprivredi.

Prijave su otvorene, imenovan je međunarodni žiri, a već treća po redu dodela nagrada će se održati u sklopu EuroTier-a, vodećeg svetskog sajma stočarstva koji će se održati u Hanoveru u Nemačkoj, od 12. do 15. novembra.

Paradajz 1120x180

Na međunarodnom takmičenju mogu učestvovati žene iz celog svijeta ukoliko njihov profil odgovara nekoj od kategorija.

„Uloga žena u poljoprivredi, agrobiznisu i agrarnim naukama menja se širom sveta. Sve više njih oblikuje budućnost sektora, bilo da upravljajusvojim gazdinstvima ili kompanijama, učestvuju u istraživanju ili nastavničkom zvanju. One pokreću održivu proizvodnju hrane širom sveta ili pak polemišu u javnom prostoru kao novinarke, blogerke ili influenserke“, kaže izvršna direktorka DLG Holdinga Freja von Ketrik dodajući da ovo priznanje želi da naglasi njihov angažman i ispriča priče o inspirativnim ženama.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

„Želimo da damo ovoj temi pažnju koju zaslužuje“, zaključila je.

PROČITAJTE I...  Prijavite se za Najdomaćina - glavna nagrada 2 miliona dinara

Od poljoprivrednica do novinarki

Da je za samo dve godine nagrada „Women in Ag“ već visoko priznata u industriji, dokazuje veliki broj kandidatkinja, impresivni profili dobitnica priznanja i velika pažnja medija i javnosti, tvrdi  glavna urednica digitalnog časopisa „Women in Ag“ Kim Šoukens.

Krompir 1120x180

„Na EuroTieru 2024. želimo da nastavimo uspešnu priču o ženama u poljoprivredi, agrobiznisu, obrazovanju, tehnologiji i istraživanjima. Od poljoprivrednica koje se bave ratarstvom ili stočarstvom, stručnih žena iz agrobiznisa i inženjerstva, do onih koje rade u nastavi, istraživanju i razvoju ili u medijima“, poručila je Šoukens.

Rok za prijave je 31. jul, a podnose se na linku:
https://www.eurotier.com/en/awards/women-in-ag

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstĐubrenje povrća u organskoj bašti – važne smernice
Sledeći tekstPregled cena stoke i stočne hrane tokom APRILA 2024.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime