Prodaje se jedno od najstarijih preduzeća u Srbiji

0
886
Agrosaveti - Jagodinska pivara 01

Agencija za licitiranje stečajnih upravnika, oglasila je prodaju jednog od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji AD „Jagodinska pivara“ – Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića u stečaju.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Javno nadmetanje je zakazano za 4. decembar u Agenciji za licitiranje stečajnih upravnika, Centar za stečaj u Beogradu, a procenjena vrednost pivare je 711 miliona dinara.

„Stečajni upravnik je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko je iznad 50 odsto od procenjene vrednosti predmeta prodaje. Ako najviša dostavljena ponuda iznosi manje od 50 odsto procenjene vrednosti, stečajni upravnik je dužan da pre prihvatanja takve ponude dobije saglasnost Odbora poverilaca“, navodi se u oglasu.

Adama Sultan 1120x180

Depozit za licitaciju iznosi 142,2 miliona, otkup prodajne dokumentacije košta 250.000 dinara, a rok za otkup prodajne dokumentacije je 27. novembar ove godine.

Javna prodaja je oglašena na osnovu Rešenja o bankrotstvu Privrednog suda u Kragujevcu i odluke Odbora poverilaca.

Aneri Galenika 1120x185px

Na prodaju su 41 objekat u krugu fabrike, zgrada prehrambene industrije i proizvodnje pića (JAPS) površine 3.126 kvadratnih metara, kvasara površine 1.224 metra, silosi sa deset ćelija i sa četiri međućelije površine 615 metara, ležni podrumi, vrioni podrumi, mašinska sala, kuvarnica, sladara, sušara, služba održavanja i trafostanica površine 4.452 metra…

PROČITAJTE I...  Prodaja PKB-a skrojena po meri unapred poznatog kupca

Takođe, na prodaju su i poslovno skladišni objekti u Nišu, Kruševcu i Požarevcu, oprema pivare koja se sastoji iz opreme nekoliko različitih pogona…

Pivara u stečaju od 2016. godine

Inače, Privredni sud u Kragujevcu je 24. marta 2016. godine doneo odluku o uvođenju stečaja u Jagodinsku pivaru.

Otvaranje stečaja za Fabriku slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, osnovane 1852. godine, pokrenula je nekadašnja Agencija za privatizaciju.

Tekući račun Jagodinske pivare je bio u blokadi od 2. juna 2015. godine za oko 900 miliona dinara.

Zbog ranije najavljene mogućnosti uvođenja stečaja, svih preostalih 145 radnika u pivari se prijavilo za dobrovoljni odlazak iz pivare uz socijalni program, koga su i dobili.

Izvor: Agronews, Tanjug

Prethodni tekstInovaLab akreditovan za kontrolu kvaliteta meda
Sledeći tekstProizvodnja organske blitve i spanaća u plastenicima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime