Corteva i zvanično na berzi

0
190
Agrosaveti---corteva-logo
Corteva Agriscience završava razdvajanje od DowDuPont-a kako bi formirala vodeću nezavisnu, globalnu ‘pure-play’ poljoprivrednu kompaniju
  • Nova kompanija je globalni lider na dva velika, atraktivna tržišta – zaštita semena i useva – podržana širenjem digitalnih mogućnosti
  • Počinje sa redovnim načinom trgovanja pod oznakom “CTVA”

Wilmington, Del. – June 03, 2019. – Corteva, Inc. (Njujorška berza: CTVA) je uspešno završila razdvajanje od DowDuPont-a, postajući vodeća, globalna ‘pure-play’ poljoprivredna kompanija. Farmerima nudi kompletna rešenja koja su im neophodna za maksimizaciju prinosa i profitabilnosti. Corteva Agriscience se danas lansira u globalnim razmerama i uravnoteženom ponudom proizvoda za zaštitu semena i bilja. Poduprta proširenjem digitalnih mogućnosti i pokrenuta najbogatijim inovacionim portfoliom u industriji.

Kalif-480-EC-1038x172

Distribucija običnih akcija Corteve je završena 1.Juna. Svaki DowDuPont akcionar je dobio 1 akciju Cortevinih običnih akcija za tri obične akcije DowDuPont-a na kraju radnog dana 24. Maja 2019. godine. DowDuPont akcionari će takođe dobiti gotovinu umesto frakcijskih akcija Corteve. Trgovina Cortevinih običnih akcija počinje danas na Njujorškoj berzi (NYSE) pod novim simbolom „CTVA„.

BASF - Systiva-1068x172px

„Danas se obeležava pokretanje nove vrste poljoprivredne kompanije. Jedinstveno pozicionirane da se takmiči i pobedi pružajući farmerima celovito rešenje koje im je potrebno za održivi, dugoročni rast i poboljšanu profitabilnost“ – izjavio je Jim Collins, izvršni direktor Corteva Agriscience.

Kalif-Mega-1038x172

„Kao globalni lider u kombinovanom tržištu semena i zaštite bilja vrednom 100 milijardi dolara, Corteva Agriscience ima najsnažniji portfolio u industriji, inovacijski motor svetske klase i povoljne rute do tržišta koje nam pružaju neuporedivu bliskost sa klijentima. Sve to će podstaknuti naš rast kao nezavisne kompanije i podsticati vrednost za akcionare. Više od 21.000 naših posvećenih zaposlenih rade na ispunjavanju naših ciljeva da obogatimo živote onih koji proizvode i onih koji konzumiraju, osiguravajući napredak za generacije koje dolaze.” – naglasio je Jim Collins.

BASF - Butisan-1068x172px

Corteva u preko 140 zemalja

Sa prisustvom u više od 140 zemalja, Corteva Agriscience je generisala 14 milijardi dolara neto prodaje u 2018. Kompanija ima više od 150 istraživačko-razvojnih objekata i više od 65 aktivnih sastojaka.

BASF - Caramba-1068x172px

Agrosaveti--Corteva---04

„Kao nova, nezavisna poljoprivredna kompanija, usredsređeni smo na disciplinovano ulaganje u inovacije kako bi dostigli još veći rast organskih tržišnih prihoda i poboljšali prinos na uloženi kapital.” – rekao je Greg Friedman, izvršni potpredsednik i glavni finansijski direktor Corteva Agriscience.

PROČITAJTE I...  Corteva na Poljoprivrednom sajmu

„Idemo po planu sa našom obavezom da ostvarimo 1,2 milijarde dolara u sinergiji troškova do 2021. godine, i sigurni smo u naš plan da proširimo marže. I što je jednako važno, posvećeni smo vraćanju značajnog kapitala akcionarima kroz kombinaciju dividendi i otkupa udela.” – naglasio je Greg Friedman.

Novo ime kompanije, Corteva Agriscience (kohr-‘teh-vah), je izvedeno iz reči koje znače „srce” i „priroda.” Brendiranje prepoznaje istoriju kompanije dok se radujemo njenoj posvećenosti, povećanju produktivnosti poljoprivrednika, kao i zdravlju i dobrobiti potrošača kojima služe. Sedište kompanije je u Vilmingtonu, Delaver sa globalnim poslovnim centrima u Džonstonu, Ajovi i Indijanapolisu, Indijani i pet regionalnih kancelarija u Kalgariju, Kanada; Johanesburgu, Južna Afrika; Ženeva, Švajcarska; Singapur; i Alfavil, Brazil.

Više informacija o Corteva Agriscience je dostupno na njenom websajtu za odnose sa novim investitorima: www.corteva.com/investors.

O Corteva Agriscience™

Corteva Agriscience™ pruža farmerima širom sveta najkompletniji ulazni portfolio u industriji kako bi im omogućila maksimalan prinos i profitabilnost – uključujući neke od najpoznatijih brendova u poljoprivredi: Pioneer®, Granular®, Brevant™ semena, kao i nagrađivane proizvode za zaštitu bilja — dok donosi nove proizvode na tržište kroz portfolio aktivne hemije i tehnologija. Kompanija je posvećena radu sa zainteresovanim stranama putem sistema hrane jer ispunjava svoje obećanje da obogati živote onih koji proizvode i onih koji konzumiraju, osiguravajući napredak za generacije koje dolaze. Corteva Agriscience je 1. Juna 2019. godine postala nezavisno javno preduzeće, a prethodno je bila poljoprivredni sektor DowDuPont-a. Više informacija se može naći na www.corteva.com.

PROČITAJTE I...  Corteva na Poljoprivrednom sajmu

Pratite Corteva Agriscience na FacebookInstagramLinkedInTwitter i YouTube.

DK Banner 720x90

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime