Obećano 50% od države za izgradnju klanice za preradu ovčjeg mesa

0
641
Agrosaveti---udruzenje---ovce---01

Za potrebe UOOS za podizanje klanice obezbeđena je parcela u Ribešu, opština Knić. Uspostavljena je saradnja sa Agencijom za regionalni razvoj u cilju pisanja projekta radi dobijanja sredstava za izgradnju. Advokatski tim SPOS-a je prihvatio da pruži logistiku u načinu organizovanja pravnog lica po kome će poslovati klanica i kompletnu pravnu zaštitu.

Adama Asorbital 1120x180

Resorno ministarstvo na čelu sa ministrom Branislavom Nedimovićem je podržalo projekat UOOS-a i prihvatilo učešće u njemu sa 50% novčanih sredstava od vrednosti investicije. Buduća klanica biće u vlasništvu članova Udruženja koji prihvate da investiraju u izgradnju iste. Članovi investitori će uvek imati veću cenu i prednost prilikom otkupa.

Šumadijski okrug, opština Knić je izabrana za izgradnju klanice, jer je ravnomerno udaljena od svih krajeva Srbije. Klanica će imati značaja za svakog ovčara, jer će Udruženje UOOS organizovati otkup jagnjadi i ovaca na celoj teritoriji Srbije.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Agrosaveti---Albina---ovce---cobanica---02

Klanica će sadržati preradu ovčjeg i jagnjećeg mesa i svoje proizvode plasirati na domaćem i inostranom tržištu. Svi procesi u klanici će se obavljati u skladu sa pozitivnom zakonskom regulativom uključujući i sve standarde koji se primenjuju u klaničnoj-prerađivačkoj industriji.

PROČITAJTE I...  Farma krava i uzgoj ovaca u Savinom Selu

Način raspodele profita i poslovanja biće jedna od tema naredne skupštine Udruženja.

Adama Tomigan XL 1120x180

Vrednost garancije izvođača radova biće određena nakon izrade projekta.

Deo sredstava koji će sakupljati odgajivači, biće sproveden kroz akciju „Jagnje za spas ovčarstva“. Ova akcija podrazumeva da svako ko želi da ima udeo nad vlasništvom klanice može uplatiti sredstva na posebno otvoren namenski račun.

KWS banner 728x90

Uskoro će biti sazvana skupština Udruženja na koju su pozvani svi ovčari Srbije da uzmu učešće u ovako važnom projektu, kao i da postave sva pitanja vezana oko klanice.“ – saopštava UOOS.

Prethodni tekstNiže otkupne i prodajne cene teladi, tovne junadi i tovnih bikova
Sledeći tekstFarma od preko 200 ovaca u Aleksandrovu: Mi, ne odustajemo!

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime