Ovčari ne odustaju od svoje klanice: Prikupljaju donacije za njen završetak

0
386
Agrosaveti---udruzenje---ovce---02
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Udruženje odgajivača ovaca Srbije (UOOS) rešilo je da jednom za sva vremena stane na put niskoj otkupnoj ceni jagnjadi i ovaca, tako što će da izgrade sopstvenu klanicu sa preradom. Sada su pokrenuli akciju prikupljanja donacija kako bi je završili njenu izgradnju pod nazivom „Jagnje za spas srpskog ovčarstva“.

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

Udruženje odgajivača ovaca Srbije prikuplja donacije za završetak klanice u Kniću, projekta od izuzetne važnosti za ovčare. Oni su obezbedili parcelu od 1,3 hektara sa kompletnom infrastrukturom, a stiglo je i 50 odsto od ukupne vrednosti investicije kao pomoć od Ministarstva poljoprivrede.

Kako dalje navode iz UOOS-a angažovani su najbolji saradnici, arhitekte, projektanti i pravnici kako bi sve proteklo kako treba i kako bi imali kompletnu pravnu zaštitu tokom izvođenja projekta.

2022 Custodia 1120x1080

Sada su pokrenuli akciju „Jagnje za spas srpskog ovčarstva“ kako bi prikupili donacije i mole sve zainteresovane ovčare da se priključe. Potrebno je uplatiti novac u iznosu od jednog jagnjeta, što je 300 dinara puta 40 kilograma, odnosno 12.000 dinara na račun za ovu namenu, kako bi se prikupilo ostalih 50 odsto od ukupne vrednosti projekta.

PROČITAJTE I...  Odbijeni za subvencije za ovce, zbog tuđe greške

Svim investitorima ovčarima koji se uključe na ovaj način i pomognu izgradnju klanice UOOS garantuje višu otkupnu cenu u odnosu na druge.

galenika fitofarmacija pylon 1120x85

Akcija se sprovodi od 31. oktobra narednih 8 meseci.

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti putem telefona +381604650065 ili mejla info@uoos.rs

MPS2022 GBaneri

Podsećamo, obećano je 50% od strane države za izgradnju klanice za preradu ovčijeg mesa i to je obezbeđeno. Ministarstvo poljoprivrede je podržalo projekat UOOS-a i prihvatilo učešće. Klanica će biti u vlasništvu članova Udruženja koji budu investirali njenu izgradnju, a svi oni će, kao što je već naglašeno, imati veću otkupnu cenu i prednost prilikom otkupa.

Izvor: UOOS

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstBiofarma japanskih prepelica: Prepeličja jaja eliksir zdravlja i dobra biznis ideja
Sledeći tekstDunja: Dragocena voćka laka za uzgoj, a blagotvorna za zdravlje

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime