Vojvodina: Poljoprivrednicima dostupno 13 kreditnih linija sa 1 posto kamate

0
566
subvencije novac 2
Foto: Pexels

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavio je javni oglas za 13 kreditnih linija i obezbedio oko 551 milion dinara radi razvoja individualnih gazdinstava, zemljoradničkih zadruga i preduzetnika u poljoprivredi. Konkursi su otvoreni do 31. oktobra 2022. godine.

Adama Maganic 1120x180

Pravilnikom o raspodeli sredstava obuhvaćeno je 13 namena kreditnih linija, odnosno otvoreni su sledeći konkursi:

 1. KONKURS za dodelu kredita za kupovinu semenske robe, đubriva i zaštitnih sredstava u poljoprivredi u 2022. godini.
 2. KONKURS za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2022. godini.
 3. KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara u 2022. godini.
 4. KONKURS za dodelu kredita za nabavku opreme za stočarske farme u 2022. godini.
 5. KONKURS za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2022. godini.
 6. KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima u 2022. godini.
 7. KONKURS za dodelu kredita za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru prerade voća, grožđa i povrća u 2022. godini.
 8. KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2022 godini.
 9. KONKURS za dodelu kredita za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća (silosa, podnih skladišta, hladnjača) u 2022. godini.
 10. KONKURS za dodelu kredita za nabavku kvalitetne teladi i prasadi za tov u 2022. godini.
 11. KONKURS za dodelu kredita za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu u 2022 godini.
 12. KONKURS za dodelu kredita za kupovinu poljoprivrenog zemljišta do 5 hektara u 2022.
 13. KONKURS za dodelu kredita za za podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda u 2022. godini.
PROČITAJTE I...  Vojvođanskim paorima jeftiniji krediti

Ko ima pravo na učešće

Pravo konkurisanja imaju:
– registrovana poljoprivredna gazdinstva – pravna i fizička lica sa teritorije AP Vojvodine, u aktivnom statusu, kao i fizička lica sa prebivalištem u jedinicama lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, kao i pravna lica sa sedištem (ne organizaciona jedinica) u jedinici lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine;
– kod konkursa za kupovinu poljoprivrednog zemljišta do 5 hektara pravo učešća na konkursu imaju isključivo fizička lica – registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije AP Vojvodine u aktivnom statusu, sa prebivalištem u jedinicama lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine.

MPS baneri II

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 1% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču kojeg bude odabrao učesnik konkursa.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu za jednu vrstu proizvodnje. Tekstovi svih konkursnih linija, kao i prijave se mogu preuzeti sa sajta Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede

Prethodni tekstMušmula: Odličan izbor za organski uzgoj
Sledeći tekstRecepti za domaći kiseli kupus: Bez pretakanja i sa pretakanjem rasola

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime