Jagnjad za najugroženije na Kosovu

0
345
Agrosaveti jagnjad za Kosovo 03

Udruženje odgajivača ovaca Srbije je u saradnji sa eparhijom Raško-prizrenskom organizovalo humanitarnu akciju za narodne kuhinje sa Kosova i Metohije. U toj akciji prikupljeno je 30 jaganjaca koja su otišla put Kosova.

Adama Maganic 1120x180

Kako je za naš portal rekao Marko Janković, predsednik Udruženja odgajivača ovaca Srbije, sama akcija nije bila jednostavna za realizaciju. Ipak, imali su jasan cilj i na kraju se sve uspešno završilo, ističe naš sagovornik.

Agrosaveti jagnjad za Kosovo 01

“Da, nije bilo jednostavno, jer je bilo neophodno naći specijalizovano vozilo, prikupiti svu neophodnu dokumentaciju, pronaći klanicu koja će moći u sred sezone uraditi uslužno klanje, ali uspeli smo i ja se svima zahvaljujem.” – kaže Janković.

Paradajz 1120x180

UJEDINJENI MOŽEMO MNOGO VIŠE

“Ova akcija pokazala je šta mi kao odgajivači u stvari možemo ujedinjeni oko pravog cilja. Ako mene lično pitaš za osećaj on je neopisiv, bilo da je Božić, ili bilo koji drugi dan. Situacija se sama od sebe sada namestila tako, pa je ispalo da šaljemo pomoć uoči Božića. Inače, nakon uspešno sprovedene akcije moral u udruženju raste i svi smo srećni, jer smo se pokazali u najtežim trenucima u ovčarstvu, ali pre svega saznanje da smo nekom pomogli kome je još teže nego nama, eto to nas posebno čini srećnima.” – ističe Marko.

PROČITAJTE I...  Farma OVACA rase ROMANOVSKA, bivšeg fudbalera ZVEZDE

Agrosaveti jagnjad za Kosovo 02

Iz Udruženja se zahvaljuju svima koji su učestvovali, a naglašavaju da je ovo njihova prva humanitarna akcija, ali da će ih svakako biti još u budućnosti.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstZašto izabrati Dekalb
Sledeći tekstKako rešiti rezistentnost korova na herbicide iz ALS grupe

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime