Odlike dobrog pčelara

0
54

Iako je sasvim slučajno ušao u pčelarstvo, te male radilice su sada deo njegovog života. Branislav Bežanović, Lela, iz Inđije kaže –  ko se tim poslom bavi ispravno i pošteno, za njega nema zime. Od jednog roja ubrzo je kupljeno još dva, posao se širio, med su ovom pčelaru tražili  svi koji su ga jednom probali, te danas Branislav ima preko 260 društava pčela.

Adama Maganic 1120x180

Prihranjivanje pčela i njihova priprema za zimski period je jedan od najbitnijih poslova za berićetno proleće.

Porodični posao za sve generacije

Branislava će po njegovoj želji naslediti dva unuka. Jedan od njih, Stevan Bežanović, iako je uspešan student na Prirodno matematičkom fakultetu, smera inforacione tehnologije, nema dilemu hoće li nastaviti dedin posao. Kako kaže u toku su zimski poslovi i velika prprema za proleće.

MPS baneri II

U ovoj porodici i njihovom poslu vrata su širom otvorena za sve preglede ispravnosti proizvoda. Kvalitet meda proverava se na nekoliko nivoa a Branislav garantuje da njegov med ne pravi on , već njegove pčele.

PROČITAJTE I...  Kako se boriti protiv krađa košnica

Api koktel

Pčelarsko gazdinstvo Bežanović na daleko je poznato po lično njihovom proizvodu- Api koktelu. To je med od uljane repice sa puno polena, propolisa, brusnice i bademovog semena, a kao garant da je kvalitetan Branislav navodi da ne pamti kada je bio prehlađen i bolestan. Ovaj samouki doktor nauka za pčele objasnio nam je koliko one troše hrane , tj medA po mesecima.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Priču o jednoj od najzdravijih namirnica završavamo uverenjem da će posao da se razvija i da će se za porodicu Bežanović  čuti i narednih decenija, te da mladi ipak prepoznaju prave vrednosti i ostaju u porodičnom poslu.

Opširnije možete pogledati u video prilogu na početku teksta.

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika

Sagovornici: Branislav i Stevan Bežanović, pčelari iz Inđije

Prethodni tekstProdužen rok za prijavu na konkurs „50:40:10“
Sledeći tekstPodsetnik na limit za točenje subvencionisanog dizela

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime