Pčelarstvo i zdravlje: Apiterapija i Lekoviti vazduh iz košnica

0
240

Dragan Jocić, iz sela Vlaška, inicijalno se bavi pčelarstvom i od toga je sve počelo. Godinu za godinom razvijali su se i drugi poslovi na imanju koji su pratili razvoj pčelarstva. Na gazdinstvu, koje je pretežno svaštarsko, nalazi se preko 30 košnica. Cela zamisao našeg domaćina bila je da se ljudima ponude zdravi proizvodi i da se u saradnji sa prirodom omoguće alternativni pristupi u lečenju. Putujući i radeći po Evropi, Dragan je došao na ideju da napravi sobu za APITERAPIJU, koja bi pomogla u lečenju ljudi sa zdravstvenim tegobama poput astme i bronhitisa.

Adama Asorbital 1120x180

Apiterapija ili terapija pčelama je vrsta medicinske terapije koja za prevenciju i lečenje koristi pčelinje proizvode kao što su: pčelinji otrov, med, polen, matični mleč, propolis i pčelinji vosak. Lečenje pčelinjim proizvodima ima dugu tradiciju, a zasnovana je na vekovnom iskustvu mnogih generacija širom sveta i uvrštena je u narodnu medicinu.

Brojni proizvodi od meda i lekoviti vazduh iz košnice

Dragan je osmislio brojne proizvode od meda, koristeći sve najbolje što priroda može da ponudi, a od čega čovek može da ozdravi. Svi proizvodi su zdravi i ukusni i, kako naš sagovornik kaže, predstavljaju jednu “kuću zdravlja”, čije proizvode ovo gazdinstvo nudi kupcima koji znaju koliko su domaći proizvodi na ceni.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Dragan je pun ideja i njegova ambicija ne jenjeva sa godinama, naprotiv. Od septembra on kreće u školu gde će upotpuniti svoja saznanja iz oblasti pčelarstva.

PROČITAJTE I...  Izostala pomoć za pčelare između 65 i 70 godina

U odnosu na prošlu, ova godina bila je naklonjena pčelarima. U vreme kada je bagrem cvetao uslovi su bili povoljni, pa će imati i šta da se izvrca iz košnica.

1120x180px

Dragan nam je na praktičnom primeru pokazao i objasnio kako funkcioniše inhalacija iz pčelinjih košnica, i pozvao sve ljude koji pate od nekih respiratornih bolesti ga dođu u selo Vlaška i uvere se kako izgleda jedan ovakav tretman.

apiterapija
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Iza svakog proizvoda stoji veliko znanje, učenje i usavršavanje. Danas  je u ponudi bogata zbirka lekovitih melema i napitaka. Naš domaćin nam je objasnio za šta je svaki od njih u svom domenu koristan i učinkovit po zdravlje.

Adama Soratel 1120x1080

Prirodni preparati zauzimaju sve značajnije mesto u lečenju raznih bolesti, priroda nam mnogo toga nudi samo treba znati i iskoristiti njege blagodeti.

Opširnije pogledajte u video prilogu gore.

Trifuzo Yeldon Savacoop 1120 x 180 px banera 01

Sagovornik: Dragan Jocić, pčelar, selo Vlaška

Prethodni tekstKvalitet zrna suncokreta dobar, a prinos?
Sledeći tekstIshrana ovaca pre parenja za veći broj jagnjadi

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime