37. Kobasicijada

0
538
Agrosaveti Kobasicijada Turija 01

Turijska Kobasicijada je jedna os najvećih gastro-turističkih manifestacija u ovom delu Srbije. Ona svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju u malom selu Turija u Opštini Srbobran. Glas o turijskoj kobasici, najdužoj kobasici na svetu, čuo se širom sveta, a sada je došao trenutak da se sopstveni rekord još jednom obori.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Organizacioni odbor i udruženje građana „Kobasicijada“ u slkladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje je doneo Krizni štab Republike Srbije, doneli su odluku da 37. Kobasicijada bude održana u nešto izmenjenom obliku. Naime, i ove godine vredni Turijci  poslednjeg vikenda februara, napraviće najdužu kobasicu na svetu i još jednom oboriti sopstveni rekord. Ove godine najduža kobasica na svetu biće duga 2037 metara.

Ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih je da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe. I ove godine, održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica ali na nivou Opštine Srbobran uz poštovanje svih epidemioloških mera. Sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodici Kišutcai čija je kuća izgorela u požaru. Uzimajući u obzir da nam je zdravlje naših građana ali i mnogobrojnih gostiju koji tokom tri dana posete Turiju na prvom mestu, ove godine neće biti programa na bini kao ni ulične prodaje.

Adama Sultan 1120x180

O svim aktivnostima udruženja „Kobasicijada“ javost će biti blagovremeno obaveštena. Kao i do sada generalni sponzor manifestacije je Opština Srbobran.

PROČITAJTE I...  Plastenička proizvodnja povrća u Srbobranu

U nadi da ćemo 38. Kobasicijadu organizovati onako kako smo navikli i da ćemo još jednom pokazati kakvi smo domaćini, pozivamo Vas da poštujete mere Kriznog štaba i na taj način zajedno pobedimo virus Covid 19.

galenika psenica LG 1120x185px
Prethodni tekstDomaće svinjarstvo: Upaljen crveni alarm
Sledeći tekstSuzbijanje korova u strnim žitima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime