39. Kobasicijada u Turiji održava se od 24.2 do 26.2.2023.

0
3268
kobasicijada pravljenje kobasica01
Foto: Kobasicijada.rs

Pripreme za 39. Kobasicijadu u Turiji su uveliko u toku. Očekuju se gosti iz zemlje i inostranstva, a najduža kobasica produžava se za jedan metar tako da će biti duga 2.039 metara. Posetioce očekuje bogat zabavni program i koncert Seke Aleksić.

Spyrale Adama 1120x1080

Od 24. do 26. februara Turija će biti centar sveta. „Pripremamo bogat kulturno zabavni program u saradnji sa našim generalnim pokroviteljem opštinom Srbobran i sa našim prijateljima iz Centra za sport i turizam i Doma kulture. Mnogi nas pitaju ko će ove godine u subotu uveče pevati u Turiji. Za ljubitelje muzike dovodimo jednu od najvećih zvezda naše estradne scene. Koncert će u subotu 25.02. održati Seka Aleksić“, Željko Popić, predsednik Udruženja iz Turije.

Kobasicijada posećuje veće gradove

Pre nego što se u Turiji u slavu kobasice skupi na desetine hiljada gostiju (24-26.februara) planirane su četiri promocije od kojih je prva u subotu, 28.01. u Beogradu. Od osam sati ujutro pijaca Đeram na Zvezdari zamirisaće turinskim roštilj kobasicama, a pred stanovnike glavnog grada Turinci iznose sveže i sušene kobasice uz poziv da budu gosti Kobasicijade ove godine poslednjeg vikenda u februaru.

LG 1120x180px

„Cene smo prilagodili kupovnoj moći, tako da svako može da proba našu kobasicu. Svežu kobasicu prodavaćemo po 600 dinara za kg, suvu kobasicu za 900 dinara za kg, a roštilj kobasica u kifli, što je idelan doručak koštaće 250 dinara“, kaže Popić.

PROČITAJTE I...  Mora da se radi puno, da bi mogao da izguraš godinu

Nakon Beograda slede promocije u Somboru, Subotici i Novom Sadu. „U Somboru smo 03. februara, u Subotici smo 10.februara i u Novom Sadu smo 17. februara. Gde ćemo tačno biti javićemo na vreme“, navodi Popić.

Izvor: Srbobran.net

Prethodni tekstProizvođači mleka: Ako država ne pomogne hitno, slede protesti
Sledeći tekstPLAVO PRSKANJE – Osnovna preventivna mera za zaštitu voćnjaka i vinograda

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime