Tradicionalna manifestacija na kojoj učesnici izlažu i takmiče se u kategoriji najbolji kulen, kobasica i slanina, održaće se deseti put po redu 22. aprila u Gradskom parku u Baču, saopštili su iz Turističke organizacije Bač.
Kotizacija za ekipe koje se takmiče u pečenju kobasice i najbolje kobasice iznosi 5000 dinara, a ekipa može da broji 6 članova koji dobijaju 5kg mesa, creva, hleb, sto i klupe. Sve ostalo takmičari obezbeđuju sami. Kotizacija po takmičaru za uzorak kulena, kobasice i slanine ili sva tri uzorka iznosi 500 dinara.
Iz Turističke organizacije opštine Bač pozivaju i izlagače koji žele da izlože svoje proizvode, kotizacija se ne plaća.
Prijave se obavljaju u prostoriji TOO ili putem telefona: 0216072-222; 0648511-926.
Svi učesnici u takmičenju u kategoriji ekipnog pečenja kobasice moraju imati potvrdu o ispravnosti mesa, zbog kontrole veterinarske inspekcije, a prodajni štandovi moraju imati potvrdu o poreklu mesa i njegovoj ispravnosti.
Izvor: Ekapija