Kulenijada i kobasicijada u Baču 22. aprila – prijave u toku

0
199
Agrosaveti - Proizvodnja kulena Lemaic 01
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Tradicionalna manifestacija na kojoj učesnici izlažu i takmiče se u kategoriji najbolji kulen, kobasica i slanina, održaće se deseti put po redu 22. aprila u Gradskom parku u Baču, saopštili su iz Turističke organizacije Bač. 

Orius 1120x1080

Kotizacija za ekipe koje se takmiče u pečenju kobasice i najbolje kobasice iznosi 5000 dinara, a ekipa može da broji 6 članova koji dobijaju 5kg mesa, creva, hleb, sto i klupe. Sve ostalo takmičari obezbeđuju sami. Kotizacija po takmičaru za uzorak kulena, kobasice i slanine ili sva tri uzorka iznosi 500 dinara.

Iz Turističke organizacije opštine Bač pozivaju i izlagače koji žele da izlože svoje proizvode, kotizacija se ne plaća.

Agil 1120x180

Prijave se obavljaju u prostoriji TOO ili putem telefona: 0216072-222; 0648511-926.

Svi učesnici u takmičenju u kategoriji ekipnog pečenja kobasice moraju imati potvrdu o ispravnosti mesa, zbog kontrole veterinarske inspekcije, a prodajni štandovi moraju imati potvrdu o poreklu mesa i njegovoj ispravnosti.

Izvor: Ekapija

PROČITAJTE I...  Sremski kulen u kati: Ono što naprave za sebe nude i kupcima
Prethodni tekstVodič za kupovinu rasada: Kako prepoznati zdrave sadnice
Sledeći tekstPrednosti i značaj gajenja japanskih prepelica

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime