Izlaganja i novine vezane za djubrenju jabuke, izazovi u zaštiti iste, čuvanje i berba leske, potom o biostimulatorima i bioprotektorima u voćarstvu samo su neke od tema koje su obeležile ovogodišnji „Dan voćara“.
Dani voćara održani su na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, a skup je organizovalo Društvo voćara Vojvodine i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Departman za voćarstvo,vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu.
Na Savetovanju su učestvovali kako domaći tako i inostrani stručnjaci koji su ukazali na značajne momente u voćarskoj proizvodnji kako bi je učinili još boljom.
Predstavnici pokrajine izneli su podatak da će ove godine biti konkursa za potrebe ove struke te da je opšti budžet za poljoprivredu veći nego lane.
Početak je bio posvećen prošlogodišnjim problemima u proizvodnji, a govorilo se i o podizanju savremenih zasada kruške, o očuvanju kvaliteta voća, o novim rešenjima u zaštiti protiv mraza, kao i o biopesticidima u tehnologiji proizvodnje zdravstveno bezbedne hrane.
Opširnije, uključujući savete struke, možete pogledati u video prilogu.