Novine na Danu voćara

0
36

Izlaganja i novine vezane za djubrenju jabuke, izazovi u zaštiti iste,  čuvanje i berba  leske, potom o biostimulatorima i bioprotektorima u voćarstvu samo su neke od tema koje su obeležile ovogodišnji „Dan voćara“.

Adama Maganic 1120x180

Dani voćara održani su na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, a skup je organizovalo Društvo voćara Vojvodine i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Departman za voćarstvo,vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu.

Na Savetovanju su učestvovali kako  domaći tako i inostrani stručnjaci koji su ukazali  na značajne momente u voćarskoj proizvodnji kako bi je učinili još boljom.

Paradajz 1120x180

Predstavnici pokrajine izneli su podatak da će ove godine biti konkursa za potrebe ove struke te da je opšti budžet za poljoprivredu veći nego lane.

Početak je bio posvećen  prošlogodišnjim problemima u proizvodnji, a govorilo se i o podizanju savremenih zasada kruške,  o očuvanju kvaliteta voća, o novim rešenjima u zaštiti protiv mraza, kao i o biopesticidima u tehnologiji proizvodnje zdravstveno bezbedne hrane.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Opširnije, uključujući savete struke, možete pogledati u video prilogu.

PROČITAJTE I...  Stari zasadi jabuke još uvek profitabilni
Prethodni tekstMirisni cvet za senovita mesta – ĐURĐEVAK
Sledeći tekstKako da suzbijete korove u povrću na vreme?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime