Obnavljanje proizvodnje u Budimki i Srbijanki

0
686
Agrosaveti - Obnavljanje proizvodnje 01

U planu je da posle višegodišnjeg zastoja počne proizvodnja u nekada poznatoj fabricu za proizvodnju voća Budimka u Požegi, a učinićemo to uskoro i u valjevskoj Srbijanki, nekadašnjem gigantu u prerađivačkoj industriji Jugoslavije, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Adama Maganic 1120x180

„Srbiji je potrebna jaka prerađivačka industrija da bi uspešno mogla da rešava probleme u poljoprivredi, posebno u voćarstvu, povrtarstvu i ostalim granama biljne proizvodnje. Zato je neophodno da se širom Srbije izgradi nekoliko snažnih i modernih prerađivačkih kapaciteta ili obnove postojeći.“

U planu je da posle višegodišnjeg zastoja počne proizvodnja u nekada poznatoj fabrici za preradu voća Budimka u Požegi, a učinićemo to uskoro i u valjevskoj Srbijanki, nekadašnjem gigantu u prerađivačkoj industriji Jugoslavije, koja sada zbog nesrećno sprovedene privatizacije ne radi.

MPS baneri II

U Arilju se već gradi moderna fabrika za preradu maline, a uskoro ćemo razmotriti mogućnost izgradnje fabrike u Priboju i drugim mestima. Nadamo se da ćemo u tome uspeti a primer da možemo je i IMT gde smo uspeli da uspostavimo proizvodnju“, izjavio je Branislav Nedimović ministar u Vladi RS prilikom posete 13. Sajmu šljive u Osečini koji je održan toko vikenda.

PROČITAJTE I...  Nedimović najavio oštriju kontrolu uvoznog mleka

Izvor: Agronews, Glas zapadne Srbije

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstAzotara potrebna domaćoj poljoprivredi
Sledeći tekst”Srbijavode” daju u zakup vodno zemljište za hidroelektrane

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime