”Srbijavode” daju u zakup vodno zemljište za hidroelektrane

0
672
Agrosaveti - Zakup vodnog zemljišta 01

Preduzeće „Srbijavode“ daje u zakup vodno zemljište (područje korita reka sa obalom) za izgradnju i održavanje malih hidroelektrana na 18 lokacija u Srbiji.

Spyrale Adama 1120x1080

Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu JVP „Srbijavode“, namena vodnog zemljišta koje se daje u zakup na 10 godina je isključivo proizvodnja električne energije korišćenjem snage vode.

Vodotoci se nalaze na teritoriji opština Arilje, Kraljevo, Raška, Novi Pazar, Surdulica, Babušnica, Ivanjica, Trgovište, Pirot i Bela Palanka.

NADZOR 10 WP Galenika Fitofarmacija 1120x180

Izabrani ponuđač, piše u dokumentu, mora da se obaveže da dostavi JVP „Srbijavode“ bankarsku garanciju na iznos ugovorene zakupnine za 2018. godinu najkasnije u roku od 15 dana od dana zaključenja ugovora.

Banka, navodi se, mora da se obaveže garancijom da će „neopozivo“, „bezuslovno“ i „na prvi poziv i bez prava prigovora“ izvršiti uplatu na tekući račun JVP „Srbijavode“ najviše do garantovanog iznosa.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Rok za dostavljanje ponuda je 21. septembar ove godine, a podnosilac ponude može biti pravno lice, preduzetnik ili fizičko lice, navodi se u oglasu.

Izvor: Agronews, Tanjug

PROČITAJTE I...  Matijević: Bez ograničenja zakupa državnog zemljišta
Prethodni tekstObnavljanje proizvodnje u Budimki i Srbijanki
Sledeći tekstPovrtarsko – voćarska proizvodnja u selu Radenković

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime