Sajam o unapređenju poljoprivrede pomoću IT-a

0
1013
Agrosaveti - SEE-IT Samit 01

Od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu, održaće se skup čiji će značajan fokus biti na poljoprivredi i predstavljanju tehnoloških rešenja koja mogu unaprediti tu oblast srpske ekonomije.

Adama Asorbital 1120x180

U okviru prvog međunarodnog ICT sajma sa konferencijskim programom – SEE-IT Samita, od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu, održaće se skup čiji će značajan fokus biti na poljoprivredi i predstavljanju tehnoloških rešenja koja mogu unaprediti tu oblast srpske ekonomije. Istaknuti svetski stručnjaci doći će u Novi Sad da tokom tri dana podele znanje i ekspertizu sa posetiocima Samita i pokažu da se te dve industrije i te kako mogu kombinovati.

Besplatna konferencija „Digitalna transformacija industrije u Srbiji“, namenjena srpskim malim i srednjim preduzećima, održaće se 8. novembra od 9.30 do 12 časova, u organizaciji Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije i GIZ-a.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Sertifikovani digitalni konsultanti posetiocima će deliti savete kako da uspešno prođu kroz neizbežan proces digitalne transformacije, a među govornicima biće i savetnik predsednika PKS Mihailo Vesović, kao i vodeći savetnik za projekat razvoja privatnog sektora pri GIZ-u, Jürgen Kappenmann i senior projektni menadžer u GIZ-u Tomislav Knežević.

PROČITAJTE I...  Poseta Poljoprivrednom sajmu iz AP Kosovo i Metohija

Besplatne radionice

Radionice koje će uslediti od 13.30 do 15.30 časova, takođe besplatne, biće posebno usmerene na najrazvijenije privredne grane u Srbiji, a jedna od njih biće namenjena digitalnoj transformaciji poljoprivrede i prehrambene industrije, gde će savete i smernice posetioci moći da dobiju i od predstavnika BioSense Instituta, Grigorisa Charzikostasa.

1120x180px

Konferencija i radionice veštačke inteligencije, u organizaciji Novi Sad City AI, okupiće zvučna imena iz te oblasti koji će, između ostalog, govoriti i o tome kako primena veštačke inteligencije može doprineti razvoju srpske poljoprivrede.

Istraživač iz BioSense Instituta, Oskar Marko, govoriće o novoj fazi poljoprivrede, prilagođenoj savremenim tehnologijama i modernom zemljoradniku. Izlaganje će potkrepiti praktičnim primerima i vidljivim rezultatima nastalim u okviru rada BioSense Instituta, tehnoloških pionira u domaćem ratarstvu.

Adama Soratel 1120x1080

Takmičenje za najbolje inovacije iz oblasti poljoprivrede

U okviru Startap paviljona SEE-IT Samita, održaće se posebno takmičenje za najbolje inovacije iz oblasti poljoprivrede – Future Agro Challenge Srbija, u saradnji sa Serbia Start Up. Pored vrednih nagrada za prva tri mesta, pobednici će ostvariti i direktan plasman u finale globalnog takmičenja u Grčkoj. Rok za prijave za takmičenje je 4. novembar.

PROČITAJTE I...  Konferencija Belgrade food show 5. i 6. novembra

Svi koji žele da prisustvuju konferenciji „Digitalna transformacija industrije u Srbiji“, kao i nekoj od radionica, mogu da razervišu besplatnu kartu putem Eventbrite platforme, a na istom mestu dostupne su i karte za Artificial Intelligence konferenciju i radionice, po posebnim cenama. Mesta su ograničena. Uz kartu za konferenciju/radionice, neophodno je kupiti dnevnu kartu za ulazak na Sajam, po ceni od 300 dinara, putem Gigstix-a ili na ulazu u sajam od 7. do 9. novembra.

Trifuzo Yeldon Savacoop 1120 x 180 px banera 01

SEE-IT Samit je prvi međunarodni IKT sajam u Srbiji, koji će od 7. do 9. novembra okupiti IKT scenu Zapadnog Balkana, ali i čitavog sveta, sa izlagačima iz SAD, Velike Britanije, Italije, Mađarske.

Pored bogatog izlagačkog programa, u okviru Samita biće održano i 15 konferencija, radionica i panel diskusija, koje će se baviti gorućim temama IKT i srodnih industrija, sa vrhunskim govornicima, predstavnicima svetski poznatih kompanija kao što su Google, Roche, Adobe, IBM i drugi.

Adama Tomigan XL 1120x180

Izvor: Agronews, Agrosmart

Prethodni tekstLa Linea Verde zakupila državno zemljište na 30 godina
Sledeći tekstU Erdeviku prva srpska koralna vina

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime