Raspisan poziv za sufinansiranje u oblasti organske proizvodnje

0
137
Agrosaveti - Organska hrana 03

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje ”Serbia organica” raspisalo je poziv za sufinansiranje projekata namenjenih osnaživanju lokalnih organizacija i proizvođača u oblasti organske proizvodnje.

Adama Maganic 1120x180

Program sufinansiranja projekata namenjenih osnaživanju lokalnih organizacija i proizvođača u organskoj proizvodnji deo je programa “Kroz trgovinu organskim proizvodima do razvitka u istočnoj Evropi” (OT4D) koji finansira Državni sekretarijat za ekonomske poslove – SECO, a sprovodi Međunarodno udruženje za organsku poljoprivredu (IFOAM) u saradnji sa konzorcijumom Helvetas (švajcarska organizacija za međunarodnu saradnju) i FiBL (istraživački institut za organsku poljoprivredu), uz podršku lokalnih partnera.

Cilj programa je da pruži podršku aktivnim organskim proizvođačima na lokalnom tržištu Srbije. Rok za prijavu je 31. avgust 2022.

MPS baneri II

Prioritetne oblasti podrške

  • Pomoć u procesu proizvodnje u biljnoj proizvodnji i stočarstvu, posebno u proizvodnji povrća; poboljšanje skladišnih objekata, izgradnja objekata za viši nivo prerade.
  • Osnivanje asocijacija malih poljoprivrednika, podrška njihovom brendiranju kako bi bili prepoznatljivi na tržištu.
  • Unapređenje marketinga, razvijanje prodaje putem interneta i poboljšanje pristupa lokalnom i regionalnom tržištu.
  • Povezivanje sa seoskim turizmom i pristup maloprodajnim objektima.
PROČITAJTE I...  Organska proizvodnja porodice Cibula

Sufinansiranje

Podnosilac prijave doprinosi minimalno 30% ukupne vrednosti projektnog predloga, dok će ostatak do 100% vrednosti dobiti kroz program sufinansiranja (za maksimalni iznos od 5.000 CHF ili 10.000 CHF). Od ukupnog iznosa projektnog predloga najviše 10% može biti sopstveni doprinos (npr. radno vreme zaposlenih). U slučaju kupovine opreme, program može pokriti maksimalno 50% od cene opreme.

Sve podržane aktivnosti moraju biti implementirane i završene u roku od godinu dana nakon potpisivanja ugovora o grantu, a najkasnije do 31. oktobra 2023. godine. Više o programu, načinu prijave i ostale detalje možete pogledati na sajtu Serbia Organica.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstMešovita proizvodnja u Mokrinu
Sledeći tekstReč struke: Zaboravljene agrotehnike i prinosi pšenice u Mačvi

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime