Napravljena online baza organske proizvodnje – MIS

0
47
pijaca organska hrana

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organika predstavilo je Marketinško-informacioni sistem za organsku proizvodnju (MIS) koji je namenjen organskim proizvođačima, potrošačima i svim zainteresovanim za organsku proizvodnju u Srbiji.

Adama Maganic 1120x180

Kreiranjem ovog portala Serbia Organika omogućava domaćim i inostranim akterima da se na jednom mestu informišu o organskoj proizvodnji, trendovima i tržištu organskih proizvoda, najnovijim dešavanjima u zemlji i svetu.

”Portal je dostupan korisnicima srpskog i engleskog jezika te smo na taj način omogućili i promociju domaće organske proizvodnje u svetu. Ono što smo radeći godinama u ovom sektoru primetili jeste velika zainteresovanost inostranih kupaca za naše organske proizvode tako da će za njih na jednom mestu, na engleskom jeziku, biti dostupni aktuelni podaci o domaćim organskim proizvođačima i njihovim proizvodima spremnim za izvoz”, napominje Ivana Simić, generalni sekretar Serbia organike.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Pored informacija o procedurama vezanim za organsku proizvodnju, kao i standardima u zemlji i inostranstvu, portal će korisnicima koji se učlane u jedinstvenu bazu omogućiti pristup analitičkim podacima o kretanjima na tržištu organskih proozvoda, kupcima u inostranstvu, kao i mogućnost prisustva na B2B događajima u zemlji i inostranstvu.

PROČITAJTE I...  Efikasnost organske proizvodnje – malina, višnja, paprika

Ovaj portal poseduje i bazu organskih proizvođača u Srbiji u kojoj svi zainteresovani proizvođači mogu uneti podatke o svojoj proizvodnji.

galenika Plavo ulje 1120x180

Portal Serbia Organike je izrađen uz podršku OT4D koji je finansijski podržao Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove – SEKO i implemetira ga međunarodno udruženje za organsku poljoprivredu IFOAM u partnerstvu sa švajcarskom organizacijom za međunarodnu saradnju – Helvetas i švajcarskim istraživačkim institutom za organsku poljoprivredu – FIBL.

Izvor: Agronews

Adama Forapro 1120x180
Prethodni tekstPlastenička proizvodnja povrća u Laliću nagrađena sa 14 zlatnih medalja
Sledeći tekstRibolov na bućku i kako je uništen čuveni KLADOVSKI KAVIJAR

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime