Posao u banci zamenila uzgojem cveća i otkrila životni poziv

0
400

Kada je posao uspešnog bankara zamenila uzgojem cveća Željka Cvetinović je dobila sasvim novu životnu dimenziju. Dugo godina ova mlada žena je radila u velikim gradskim sredinama na relaciji Beograd-Novi Sad i stalno putovala, onda je rešila da se ostvari u ulozi majke i shvatila da joj gradska vreva i brz tempo života ne odgovaraju. Odlučila je da se bavi uzgojem cveća i više vremena provodi sa svojom porodicom. U tom poduhvatu svi su je podržali i danas je cela porodica uključena u uzgajanje i prodaju cveća u mestu Platičevo.

Adama Maganic 1120x180

Balkone širom Srbije cveće uglavnom krasi u prolećnim i letnjim mesecima, ali i tokom jesenjih dana cveće se lepo prodaje i oplemenjuje izglede mnogih domaćinstava dajući im posebnu estetiku. Sezona u cvećarstvu počinje 8-og marta i traje do pozne jeseni, a za kvalitetne i zdrave biljke i njihovu dobru kondiciju u velikoj meri je zaslužan kvalitetan supstrat koji, u rasadnik u Platičevu, stiže iz inostranstva.

Balkonsko, sobno cveće i četinari

Naša sagovornica veliki deo posla obavlja sama, a kada je potrebno pomažu joj suprug i njegova porodica. Pored ukrasnog balkonskog ili sobnog bilja u plasteniku se mogu naći i sadnice četinara koje obogaćuju samu ponudu.

Paradajz 1120x180

Plastenici se greju, pa je biljkama koje vole toplotu omogućeno da rastu i tokom hladnih zimskih dana. U planu je i proširenje asortimana kao i proizvodnih kapaciteta.

PROČITAJTE I...  Za dvorište puno vedrih boja i tokom ZIME posadite ovo cveće i žbunaste vrste

Naša sagovornica kaže da je posao ispunjava i da se više nikada ne bi vratila u banku, i dodaje da sve što se radi sa puno ljubavi ima perspektivu, a što je najvažnije i isplativost. Cela porodica Cvetinović živi od uzoja cveća i marljivim radom malo po malo postižu zacrtane ciljeve.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Još jedan dobar primer poljoprivredne prakse u cvećarstvu dala je porodica Šišmanović koji su godinama uzgajali povrće, a onda se odlučili za cveće.

Poruka svim mladim ljudima je da treba slediti svoje snove i biti istrajan u njima i ako je potrebno bankarske poslove i kreditne proizvode zameniti životom na selu, jer je manje stresno, a kvalitet života je svakako bolji.

Krompir 1120x180

Sagovornik: Željka Cvetinović- Platičevo

Prethodni tekstNajstarija porodična živinarska farma: Za godinu dana proizvede 9 miliona pilića
Sledeći tekstPrijave za odmor uz vaučer počinju danas

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime