Život mladih na selu: Ljubav prema konjima jača od trendova

0
226

Momčilo Bujošević, iz sela Trešnjevica, koje se nalazi u blizini Arilja ima manje od 30 godina i njegova odluka je bila jasna, on je želeo da ostane na selu, za razliku od njegovih vršnjaka koji su svoju sreću pronašli u gradovima. Ovaj mladi poljoprivrednik živi u velikom domaćinstvu zajedno sa roditeljima,bratom, suprugom i decom. Svi vredno rade i imaju svoja zaduženja. Slobodnog vremena na selu gotovo i da nema, ali se ipak, pored brojnih obaveza na kraju dana nađe i malo trenutaka za druženje sa životinjama. Pored poljoprivrede kojojm se uspešno bavi Momčilo gaji i veliku ljubav prema konjima. Pre oko 8 godina nabavio je prvog konja, koga su i deca zavolela i sa kojim je druženje neizostavni deo svakodnevice.

Adama Maganic 1120x180

Konji su uz pse čovekovi najbolji prijatelji i kroz vekove su bili najveći pomoćnici u poljoprivredi. Osećaju ljubav koju im vlasnik pruža i znaju istu da uzvrate. Njihova plemenitost i privrženost čoveku poznata je od davnina, a kod porodice Bujošević konji imaju poseban status i dobre uslove za život.

PROČITAJTE I...  Sistem krava - tele na Krčedinskoj adi

Obaveze u poljoprivredi ne ostavljaju mnogo vremena u svakodnevnom životu seljaka, ali uz veliku ljubav napravi se mesta za druženje sa ovim plamenitim životinjama koje dele svoje štale sa kravama.

MPS baneri II

Pored konja na imanju se nalazi i nekoliko grla krava i ovaca, namenjenih uglavnom za potrebe domaćinstva. Naš sagovornik kaže da sve životinje koje ima na farmi drži više iz ljubavi, a manje zbog koristi i finansijske dobiti.

Momčilo je rešio da ostane na selu, jer nije mogao da dozvoli da se posle više decenija ulaganja, rada, truda i odricanja njegovih roditenja  sve rasproda i ugasi. Zajedno sa bratom on je ostao na selu verujući da će se situacija jednog dana popraviti i da će okolnosti konačno ići na ruku našim poljoprivrednicima.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Opširnije pogledajte u prilogu gore.

Sagovornik: Momčilo Bujošević, poljoprivrednik iz sela Trešnjevica

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika
Prethodni tekstPLAVO PRSKANJE – Osnovna preventivna mera za zaštitu voćnjaka i vinograda
Sledeći tekstHoće li moratorijum rešiti probleme proizvođača i otkupljivača maline

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime