Grimme EVO 290 kombajn za krompir – evolucija SE serije

0
524
Agrosaveti Grimme EVO290 03

Elevatori sa točkovima ili transferni točkovi korišćeni u ranije doba, kao i prethodna fragmentacija-kalibracija krtole, više nije bila neophodna. 1997. godine, SE 150-60 dvoredna verzija sa tri separatora je nastupila na tržište, a 2012. SE 260 verzija sa dva separatora. Posle perioda patentiranja, svi konkurenti su implementirali ove principe operacija na njihovim proizvodima.

Adama Maganic 1120x180

Još jedna evolucija u tehnici sakupljanja EVO 290

Koncept novog dvorednog EVO 290 kombajna sa bunkerom je nastao pod uticajem potreba na tržištu radi povećane zaštite proizvoda i zemljišta, kao i povećane efikasnosti, na osnovu tehnike sa SE 260. Po nazivu mašine, može se primetiti da je ovo sledeća evolucija dokazane tehnologije kombinovane sa novim tržišnim zahtevima. 3 umesto 2 točka za optimalnu zaštitu tla i bunker kapaciteta 9 tona, umesto dosadašnjih 6 su karakteristike koje odmah bivaju zapažene. U isto vreme, nevidljive tehnike unutar mašine su karakterisane brojnim inovacijama i unapređenim rešenjima.

Još više efikasnosti sa pogonom VarioDrive i 20% većom površinom prosejavanja

Opcionalni VarioDrive hidro pogon kaiša je dostupan za upotrebu u različitim radnim uslovima, kombinujući prednosti mehaničkog i hidrauličnog pogona.

MPS baneri II

Agrosaveti Grimme EVO290 02

Samo mehanički sistemi se karakterišu visokim stepenom efikasnosti, a samim tim i energetske efikasnosti. Hidraulični pogoni mogu da se podešavaju glatko bez obzira na obrtaje priključnog vratila, dok je takav rad mnogo udobniji. Pored toga, bestepeni pogon omogućava reverzibilni (kontra) pogon prosejavajućih transportera u slučaju blokade, čime se štedi na vremenu i troškovima. U poređenju sa SE 260, zona sekundarnog transportera je povećana za 20%.

PROČITAJTE I...  Uzgoj krompira: Agrotehničke mere u toku vegetacije

Bunker kapaciteta 9 tona, najveći u klasi

EVO 290 je prvi vučeni kombajn za krompir sa bunkerom od 9 tona. U poređenju sa SE 260, kapacitet je povećan za 50%. Zahvaljujući ovome, moguće je, na primer, na dugačkim parcelama redukovati duple prohode sa punim bunkerom. NonstopBunker od 5,5 tona je takođe dostupan kao opcija, koji zahvaljujući kontra-rotirajućem podnom transporteru dozvoljava konstantno korišćenja cele zapremine bunkera bez zaustavljanja. Moguće je povećati efikasnost do 20% u poređenju sa kombajnima opremljenim standardnim koševima.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

TriSys: tri točka i mnoge prednosti

EVO 290 dolazi sa TriSys šasijom koja poseduje tri točka. Poredeći ga sa SE 260, kontaktna površina je uvećana za 65%. Sprovedeno je istraživanje na površini (adheziji) pneumatika i podloge koje je izveo švajcarski istraživački i naučni centar u oblasti poljoprivredne nauke i agrotehnike FAT – Agroscope. Sva 3 točka su upravljiva standardno. Opcionalni aktivni sistem pogona na svim točkovima značajno poboljšava trakciju. Mogući opcionalni pneumatici za levu stranu su 750 / 60-30.5 i na desnoj 1000 / 50 R25.

PROČITAJTE I...  Efikasna zaštita KROMPIRA od PLAMENJAČE

Agrosaveti Grimme EVO290 01

Komforni paket za rukovaoca

Sistemi asistencije, kao što je Visual Protect, koji vam dozvoljava da automatski usmerite snimajuću kameru na kritično mesto-događaj, npr. informaciju o blokadi na separatoru, ili izmenu funkcija, npr. separator. Zahvaljujući ovome, rukovaoc ima sve pod kontrolom i može brzo da interveniše u slučaju rizika od kvara. Speedtronic, potpuno automatska kontrola brzine za separatore i sakupljajući transporter, je takođe dostupna. ISOBUS je uključen u standardnu opremu. Na razvoj EVO serije je uticalo iskustvo stečeno u preko 65.000 proizvedenih kombajna za krompir.

Talisman i Plamen 1120x180 Galenika NOVO

Grimme EVO 290 je bio predstavljen po prvi put na sajmu Agritechnica 2017, i dostupan je od sezone 2018.

Izvor: https://www.maszynydlafarmera.pl/kombajn-ziemniaczany-grimme-evo-290-ewolucja-serii-se/

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstProizvodnja jabuke i zove u Horgošu
Sledeći tekstFarma ovaca u Obrovcu – Početak je najteži

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime