100% električna sejalica od Monosem

0
508
Agrosaveti - sejalica - Monosem - 01

Celokupna Monosem sejalica je kontrolisana putem ECU modula lociranog na istoimenoj i komandovana iz kabine traktora koristeći ISOBUS TOUCH ili TOUCH Mini terminal.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Đubrenje sa frontalnim pozicioniranim rezervoarom sa električnim pogonom dozirajućih jedinica – setvenih ploča.

Upotreba frontalnog rezervoara za seme sa električnim pogonom setvene ploče se kontroliše preko ISOBUS terminala. Frontalno-nošeni rezervoari đubriva sa MONOSEM električnim pogonom u Standardnoj verziji (1 distribuciona glava) ili u DUO verziji (2 distribucione glave) se takođe opremaju sa funkcijom ,,rani startʻʻ. Oni takođe imaju novi dozator izrađen od nerđajućeg čelika sa dozirajućom setvenom pločom. Ima i mogućnost za brzu demontažu bez alata, što osigurava brzu adaptaciju tipu setvenog materijala.

Coltrane 1120x180

MONOSEM mikro-granulacioni aplikatori sada sa Microsem MicroDriveVE električnim pogonom

Sejalica će se opremati sa Microsem aplikatorom, čiji je standardni pogon zamenjen sa električnim motorima. Ovi motori sa ugrađenim reduktorima pogone mikro-granulacione aplikatore sa ozubljenim kaišem. Microsem aplikatori se kontrolišu preko ECU jedinice sejalice. Sa njima se komanduje iz kabine traktora preko ISOBUS terminala pomoću menija integrisanog u operativni meni sejalice. Na taj način korisnik može da podesi normu iz kabine, prekine doziranje semena/đubriva manuelno ili automatski koristeći TC-SC funkciju na celoj sejalici ili selektovanim sekcijama. Novi dozatori su izrađeni od plastičnih masa i nerđajuće osovine. Mnogo su otpornije na koroziju. Microsem aplikatori, međutim, se pridržavaju principa doziranja koristeći spiralni puž-mikser bez dozirajućeg točka, dozvoljavajući tako ujednačenu distribuciju proizvoda u setvenoj liniji i s time veću efikasnost ove operacije.

PROČITAJTE I...  Lemken sejalica - Pojedinačni prohod, prednost zemljištu

Izvor: Monosem

Talisman Plamen 1120x185
Prethodni tekstVraćaju se podolska goveda u Bosansku Posavinu
Sledeći tekstUcenjivačka atmosfera kod tova bikova

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime