Crna Gora zabranila uvoz svinja iz više okruga u Srbiji

0
335
Agrosaveti - Broj svinja u Španiji 02

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede zabranilo je uvoz i tranzit pošljki živih domaćih i divljih svinja, njihovog mesa i proizvoda od njihovog mesa iz određenih država. Cilj je sprečavanje širenja svinjske kuge.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Kako se navodi u Vladinoj odluci, zabranjen je uvoz svinja iz Srbije i to iz Pirotskog, Zaječarskog, Borskog, Braničevskog i Podunavskog okruga.

Ova zabrana je stigla baš kad je startovao Otvoreni Balkan i počeo nesmetan protok robe. Trenutno u ovoj inicijativi učestvuju Srbija, Severna Makedonija i Albanija, a predviđeno je okupljanje svih država Zapadnog Balkana.

Magnetic 1120x185px

Kako se dalje navodi u saopštenju koje prenosi Beta, uvoz može biti izuzetno odobren za određene mesne prerađevine i proizvode koji sadrže meso poreklom od domaćih životinja samo ako ispunjavaju zahteve propisane naredbom o zabrani uvoza i tranzita.

Ipak, da ne mislimo da je ovo upereno protiv nas, zabrana se takođe odnosi i na Severnu Makedoniju, Filipine, Istočni Timor, Indoneziju, Indiju, Južnu Afriku, Južnu Koreju, Kinu, Keniju, Laos, Moldaviju, Mianmar, Namibiju, Nigeriju, Obalu Slonovače, Papuu Novu Gvineju, Rusiju, Ukrajinu, Vijetnam i Zambiju.

ExelGrow Adama 1120x180
PROČITAJTE I...  Zbog svinjske kuge ubijeno 50.000 svinja u Rumuniji
Prethodni tekstIskusni ratar otkriva gde leži ključ dobrog prinosa kukuruza
Sledeći tekstZaštita plastenika od velikih nanosa snega

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime