Crna Gora zabranila uvoz svinja iz više okruga u Srbiji

0
262
Agrosaveti - Broj svinja u Španiji 02

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede zabranilo je uvoz i tranzit pošljki živih domaćih i divljih svinja, njihovog mesa i proizvoda od njihovog mesa iz određenih država. Cilj je sprečavanje širenja svinjske kuge.

Web baner Lamardor Vertigo 1120x180 V01

Kako se navodi u Vladinoj odluci, zabranjen je uvoz svinja iz Srbije i to iz Pirotskog, Zaječarskog, Borskog, Braničevskog i Podunavskog okruga.

Ova zabrana je stigla baš kad je startovao Otvoreni Balkan i počeo nesmetan protok robe. Trenutno u ovoj inicijativi učestvuju Srbija, Severna Makedonija i Albanija, a predviđeno je okupljanje svih država Zapadnog Balkana.

Sultan 1120x180

Kako se dalje navodi u saopštenju koje prenosi Beta, uvoz može biti izuzetno odobren za određene mesne prerađevine i proizvode koji sadrže meso poreklom od domaćih životinja samo ako ispunjavaju zahteve propisane naredbom o zabrani uvoza i tranzita.

Ipak, da ne mislimo da je ovo upereno protiv nas, zabrana se takođe odnosi i na Severnu Makedoniju, Filipine, Istočni Timor, Indoneziju, Indiju, Južnu Afriku, Južnu Koreju, Kinu, Keniju, Laos, Moldaviju, Mianmar, Namibiju, Nigeriju, Obalu Slonovače, Papuu Novu Gvineju, Rusiju, Ukrajinu, Vijetnam i Zambiju.

LG 1120x185px
PROČITAJTE I...  Zašto uvozimo svinjsko meso?
Prethodni tekstIskusni ratar otkriva gde leži ključ dobrog prinosa kukuruza
Sledeći tekstZaštita plastenika od velikih nanosa snega

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime