Nastavlja se dodatna edukacija mladih poljoprivrednika

0
25
seminar predavanje
Foto: Pixabay

U okviru projekta „Letnja škola za mlade poljoprivrednike – Jačanje konkurentnosti kroz implementaciju zajedničke poljoprivredne politike EU“, kao nastavak aktivnosti organizovana je školska edukacija na kojoj je učestvovalo oko 50 učenika Poljoprivredno – hemijske škole ”dr Đorđe Radić“ iz Kraljeva.

Agil 1120x180

Ovaj projekat sprovode Mladi poljoprivrednici Srbije uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, a edukativni program koncipiran je tako što sada mladi zauzimaju ulogu vršnjačkih edukatora, nakon završene trening edukacije koja je trajala pet dana tokom leta i bila sprovedena u Poljoprivredno – veterinarskoj školi sa domom učenika u Rekovcu.

U Kraljevu je fokus stavljen na temu vinogradarstva, proizvodnje i plasmana vina na tržište EU, ali je dodatno interesovanje vladalo i za temu podsticaja u poljoprivredi, pa je tako u okviru edukacije predstavljena veb platforma podsticajiupoljoprivredi.rs i na kojoj se mogu pronaći svi aktuelni javni pozivi i konkursi namenjeni poljoprivrednicima.

BioPlug 728x90px

Prema rečima Olivera Aleksića koordinatora ovog projekta, koncept vršnjačke edukacije je daleko otvoreniji i efikasniji model kroz koji mladi lakše usvajaju nova znanja. ”U narednom periodu biće organizovane školske edukacije u još tri srednje stručne poljoprivredne škole, čime očekujemo da ovaj program vršnjačke edukacije prođe oko 200 učenika“, naglašava Aleksić.

PROČITAJTE I...  Odabir prave mehanizacije, uslov za ekonomičniju proizvodnju

Izvor: Agronews

Orius 1120x1080
Prethodni tekstFarma KRAVA i proizvodnja MLEKA u Kovilju
Sledeći tekstMarketing organskih proizvoda

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime