Okružni zatvor u Smederevu predstavio svoju rakiju na sajmu

0
57
Agrosaveti - Proizvodnja prirodnih rakija 01

Okružni zatvor u Smederevu predstavio po drugi put na upravo završenom Šumadijskom festivalu rakije u Kragujevcu tri vrste rakije koje se proizvode na ekonomiji ovog zavoda saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Ekonomija Okružnog zatvora u Smederevu prostire se na površini od gotovo dva hektara. Na ovom jedinstvenom poljoprivrednom gazdinstvu jabuka zauzima nešto preko hektar, a proizvodi se rakija od jabuke, šljive i kajsije. Na ekonomiji su zastupljene i stočarska i ratarska proizvodnja.

Voće se čuva u hladnjači, kapaciteta 100 tona robe, opremljenoj po HACCP standardu. Osim hladnjače za voće, izgrađene su i dve komore za povrće kapaciteta od po osam tona.

Adama Sultan 1120x180

U procesu pravljenja rakije osuđenici iz otvorenog i poluotvorenog odeljenja angažovani su na pomoćnim poslovima, poput branja jabuka, njihovog pranja i čišćenja i drugih poslova koje mogu da nauče od instruktora u ovom zavodu.

U stolarskoj radionici osuđenici izrađuju drvenu ambalažu za rakiju koja je takođe prikazana posetiocima na Šumadijskom festivalu, preneo je sajt Vlade Srbije.

pylon galenika jan 023

Izvor: Ekapija

PROČITAJTE I...  Proizvodnja voćne rakije: Kada rakija sama nalazi put do proizvođača
Prethodni tekstOpšta tehnička pravila rezidbe vinove loze
Sledeći tekstMalina odlično uspeva i u banatskoj ravnici

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime