Izumeo jedinstvenu mašinu da pomogne komšiji: Freza sa ulagačem za đubrivo

0
3421

U mačvanskom selu Jalovik koje se nalazi u opštini Vladimirci, upoznali smo poljoprivrednog proizvođača, Živorada Pakića. Freza sa ulagačem za đubrivo njegov je najnoviji izum. Ova “2u1” mašina je nastala iz čiste potrebe Žićinog komšije, voćara, a pokazala se kao veoma korisna.

Adama Maganic 1120x180

“Njene prednosti su što radi dve operacije istovremeno, đubri i frezira. A ujedno to đubrivo i zatrpava, te ono ne ostaje na površini. Radni zahvat joj je 65 centimetara, koševi za đubrivo su od 60 kilograma.” – kaže nam Žića.

Njeni korisnici su zadovoljni, a Žića se trudio da sve bude kvalitetno i jednostavno. Posebno je istakao da je kod ove mašine prenos reduktor. “Prenos je reduktor koji je za to namenjen i koji je dugotrajan. Ljudi prave svašta. Stavljali su diferencijale od automobila, ali se to nije dobro pokazalo.” – objašnjava naš sagovornik.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Agrosaveti---Freza-sa-ulagacem-za-djubrivo---03

Mašina namenjena domaćim voćarima

Freza sa ulagačem za đubrivo pre svega štedi vreme i gorivo. Jednim prohodom možete da uradite dve operacije, kaže Živorad. Ali neće se naš domaćin tu zaustaviti.

PROČITAJTE I...  Kompletna priprema voćnjaka za zimsko mirovanje

“Štedite vreme, kao i novac koji vam je neophodan za naftu, ili za radnika, jer jednim prohodom obavite dve operacije. A planiram da dodam i kosačicu, što će biti treća opercija u jednom prohodu.”

galenika Plavo ulje 1120x180

Agrosaveti---Freza-sa-ulagacem-za-djubrivo---01

Živorad ističe da je rok isporuke oko 20 dana. Nije važno na kakvom se terenu voćnjak nalazi, a detalji u vezi sa veličinom i radnim rasponom mašine se mogu prilagoditi željama kupca.

Kako kaže naš sagovornik, nakon svake urađene mašine, njemu se javljaju nove ideje. Ostaje mu da na ovu doda još kosačicu. Nama ostaje da vidimo šta će još osmisliti mašta ovog vrednog domaćina.

Adama Forapro 1120x180
Prethodni tekstUzgoj trešnje: Ovako se povećava konkurentnost
Sledeći tekstORIGANO u saksiji: Miris Mediterana kod kuće

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime