Farma Ile de France ovaca u Kaću

0
3809
Agrosaveti - Farma Ile de France ovaca u Kaću 07

Slavko Ilić iz Kaća nije prvi put naš domaćin u emisiji. Pre oko godinu dana, posetili smo ga na porodičnom imanju gde je na postojeću ratarsku dodao ovčarsku proizvodnju. I godinu dana kasnije, Il de frans grla je više, proizvodnja je još kvalitetnija i intenzivno se radi na usavršavanju svega što je potrebno za kvalitetnu ovčarsku proizvodnju.

Spyrale Adama 1120x1080

Agrosaveti - Farma Ile de France ovaca u Kaću 01

Za Il de frans rasu, Slavko se kaže odlučio jer smatra da je to najpogodnija i najadaptivnija tovna rasa ovaca za Srbiju. Za 150 plotkinja i u međuvremenu pridošlih jaganjaca međutim, našem domaćinu bila je potrebna i pomoć. Slavko je našao veoma mladog i vrednog partnera za unapređenje svoje proizvodnje, te mladost i iskustvo za sada daju fantastične rezultate.

Agrosaveti - Farma Ile de France ovaca u Kaću 05

Primer dobre poljoprivredne prakse

Ovčarstvo, kao i bilo koju drugu granu stočarstva, Slavko Ilić shvatio je zaista veoma ozbiljno, možda čak i ozbiljnije od drugih proizvođača koje je sretao. Dve godine i nekoliko meseci nakon upuštanja u ovu proizvodnju, stoga je zadovoljan kaže. Kako dobrim odabirom kolega, tako i kombinacijom mladosti i iskustva. Neke stvari u proizvodnji pak, zajedno su naučili i olakšali sebi posao, dok ih novi poduhvati tek očekuju.

NADZOR 10 WP Galenika Fitofarmacija 1120x180

Agrosaveti - Farma Ile de France ovaca u Kaću 06

Ovu priču nastavili smo baš iz razloga kako bi vam predstavili primer dobre poljoprivredne prakse, sa kojom nikada nije kasno početi, koja otvara nove mogućnosti i ideje za unapređenje postojeće proizvodnje, i nadamo se, pruža vam korisne savet o tome kako da započnete ili unapredite sopstveno ovčarstvo.

PROČITAJTE I...  Stočarsko ratarska proizvodnja u selu Gola Glava

Agrosaveti - Farma Ile de France ovaca u Kaću 04

Novi senjaci, uređenje farme kako bi grla imala što komotniji i sređeniji prostor, vođene isključivo kvalitetom i bezbednošću, Slavka i Aleksandra ostavili smo u velikom poslu, uz obećanje da ćemo se vratiti kada neke od ovih ideja budu realizovane. Jer oni su rešeni da u tome uspeju.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Opširnije pogledati u prilogu.

Prethodni tekstProizvodnja šargarepe na organski način u Kisaču
Sledeći tekstVodeničarska proizvodnja brašna

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime