Kilogram listova kiselog kupusa košta kao pola kilograma mesa

0
603
Agrosaveti---kiseli-kupus---ajvar---Backa-Palanka---03

Vakumirano pakovanje listova kiselog kupusa za sarmu jednog proizvođača dostiglo je cenu od 460 dinara za kilogram, pišu Novosti.

Adama Maganic 1120x180

Postavlja se pitanje da li su troškovi proizvodnje kiselog kupusa zaista toliko porasli da opravdavaju cenu od 460 dinara za kilogram.

Srećom, upakovani listovi kupusa za sarmu mogu se naći i za 350 dinara, a uglavnom je reč o robnim markama trgovinskih lanaca. Glavica kiselog kupusa je  jeftinija i može se pazariti za oko 250 dinara. Što se tiče cena kiselog kupusa na pijacama, kilogram listova je oko 400 dinara, a ukiseljena glavice 250-280 dinara.

MPS baneri II

Možda je ove godine, ipak, najbolje napraviti domaći kiseli kupus. Kilogram svežeg kupusa u trgovinskim lancima koša od 30 do 60 dinara, dok se na zelenim pijacama cena kreće od 40 do 80 dinara.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, inflacija je u oktobru iznosila 15 odsto. Povrće je za godinu dana poskupelo 22,3 odsto. Kada je u pitanju hrana, rekorder po skoku cena su mleko, mlečni proizvodi i jaja, koji su poskupeli 39,6 procenata.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: Novosti

PROČITAJTE I...  Tehnologija proizvodnje ranog kupusa
Prethodni tekstPut do sertifikata za organski proizvod
Sledeći tekstSadnja sadnica voća sa golim korenom – osnovno uputstvo

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime