Mlekara Šabac i beskamatna novčana sredstva za obnavljanje stočnog fonda

0
545
Agrosaveti---mleno-govedarstvo---krave---mleko---Klenj---03
Foto: Vertigo produkcija/U našem ataru

Mlekara Šabac je izdala saopštenje da poslednjih godina kontinuirano pomaže svojim farmere da podignu, obnove ili modernizuju farme savremenijim tehnologijama i opremom, ali i da nabave neophodnu hranu za stoku. Sve ovo se odvija kroz program odvajanja i dodeljivanja beskamatnih sredstava, kroz koji je do sada prošlo skoro 400 farmi.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Kako se navodi u saopštenju mlekare Šabac, u situaciji kada je u mlečnom govedarstvu izuzetno teško, ona ide i korak dalje, pomažući svoje proizvođačima direktno pri nabavci priplodnih, visoko-steonih junica.

Iz mlekare ističu da i u najtežim trenucima ostaju uz svoje proizvođaće sirovog mleka. Tako su farmi Aleksić iz Novog Slankamena omogućili kupovinu 50 priplodnih, visoko-steonih junica, dodeljivanjem beskamatnih novčanih sredstava. Ova farma mlekari isporučuju već skoro deceniju blizu 2.000 litara mleka dnevno. Iz mlekare Šabac ističu da intezivno vode pregovore o podršci i sa drugim svojim farmerima kako bi zajedno rešili izazove sa kojima se susreću.

Adama Sultan 1120x180

Porodično imanje Zorana Jadranovića, dnevno proizvede do 2.500 litara sirovog mleka i brine o 130 krava, između ostalog i zahvaljujući inovativnom sistemu muže, koji je nabavio uz pomoć Mlekare Šabac. Ovaj modernizovani, zatvoreni sistem muže, osigurava ne samo jednostavniji i efikasniji rad, već pre svega dobijanje kvalitetnijeg i bezbednijeg sirovog mleka, gde je smanjen rizik od kvarenja izazvanog ljudskim faktorom.

PROČITAJTE I...  Generacijska proizvodnja sira u Čurugu

Kao jedna od najstarijih mlekara na srpskom tržištu, koja sarađuje sa više od 700 domaćih proizvođača i dobavljača sirovog mleka, Mlekara Šabac želi da osigura domaću sirovinu i sačuva domaći kapital, kroz programe beskamatne novčane podrške, koji mogu biti dobar primer prakse industriji.

Aneri Galenika 1120x185px

Izvor: Mlekara Šabac

Prethodni tekstIle de France isplativija od drugih rasa ovaca, ali na ovaj način
Sledeći tekstTeška godina i za proizvođače SOJE

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime