Povoljni finansijski uslovi za nabavku kvalitetnog đubriva

0
1121
Agrosaveti - Povoljni uslovi finansiranja za nabavku djubriva 03

Timac Agro u saradnja sa Credit Agricole bankom

Povoljni finansijski uslovi za nabavku đubriva postali su imperativ moderne poljoprivrede. Poljoprivredna proizvodnja je kako kažu fabrika pod otvorenim nebom. Sve teži klimatski uslovi stvaraju atmosferu neizvesnosti. U toj atmosferi potrebno je pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima. Zato su se kompanija Timac Agro Balkans i Credit Agricol banka udužile i napravile model koji je po ukusu domaćih proizvođača.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

„Ovo je jedinstven model finansiranja u koji su uključeni poljoprivrednici, distributeri i svi korisnici Timac Agro đubriva“ – navodi Mara Knežić iz sektora za poljoprivredno bankarstvo u Credit Agricole banci.

Sama ideja začeta je pre tri godine. Prva godina nekako uvek bude eksperimentalna za sve početke, a u ovom slučaju pokazali su se efekti veoma brzo.

ExelGrow Adama 1120x180

„Poljoprivredni proizvođači su jako toplo prihvatili ovu našu zajedničku akciju iz razloga što im je omogućeno da jedan poljoprivredni ciklus zaokruže, tako što ne moraju unapred da investiraju sredstva, već sve po završetku žetve i skidanja poljoprivrednih proizvoda mogu da otplate banci, a jednostavno dobiju istu cenu kao da plaćaju unapred“ – objašnjava Janko Nikolić komercijalni direktor Timac Agro Balkans.

PROČITAJTE I...  Kako do kvalitetnog paradajza, Timac Agro

Kamata nije problem – kamate nema

Kada je saradnja sa bankama u pitanju, večita muka je otplata ne samo kredite već i samih kamata. U ovom slučaju to nije problem.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

„Model je vrlo jednostavan. Pokriva sve učesnike u lancu proizvodnje odnosno prodaje poljoprivrednih proizvoda i finansiraju se u suštini krajnji korisnici proizvoda kompanije Timac Agro Balkans. Banka nudi kredite na godinu dana. Kamatna stopa je 0%. Način otplate zavisi od svakog biznis modela, svakog pojedinačnog klijenta. Što znači da može biti i mesečno i tromesečno i jednom godišnje“ – pojašnjava Mara Knežić.

Ono što je potrebno, jeste da stručni saradnici Timac Agro Balkansa u saradnji sa terenskim komercijalistima Credit Agricole banke, posete domaćina. Zajedniči, uz savete stručnjaka odaberu vrstu mineralnog đubriva, i zajedno sa predstavnikom banke podnesu zahtev za kreditiranje.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Ova saradnja donela je poljoprivrednim proizvođačima i sigurnost i stabilnost ali i oslonac u proizvodnji. Svaki poljoprivredni proizvođač zna koliko je važna fleksibilnost kada je kupovina repro materijala u pitanju, a ovim modelom finansiranja, fleksibilnost je na visokom nivou. Kvalitetna đubriva kompanije Timac Agro Balkans nisu bila nikad bliža, a Credit Agricole banka pomaže svakom domaćinu da unapredi svoju proizvodnju.

PROČITAJTE I...  Za proizvodnju povrća u Vojvodini 325.000 evra

Opširnije pogledati u prilogu.

Spyrale Adama 1120x1080

Prethodni tekstUzgoj crne zove i ostalog voća u Horgošu
Sledeći tekstRatarska proizvodnja u opštini Čukarica

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime